Wei en melkquotum

Wei en melkquotum, mlieudefensie: Op 1 april 2015 verdwijnt het Europese melkquotum. Vanaf dat moment mogen boeren onbeperkt melk gaan produceren en kan het aantal melkkoeien ongelimiteerd gaan groeien.

Die groei vindt vooral plaats in megastallen waarmee de melkveehouderij de problemen in de vee-industrie verder zal verergeren. Dat betekent meer vervuiling, stank, ziektedruk en nog meer mest, terwijl Nederland al jaren een mestoverschot heeft. Wij willen daarom een structurele oplossing. Die zien wij in een kleinere veestapel. Een veestapel die past binnen Nederland. Minder dieren betekent meer ruimte. Als dieren naar buiten kunnen is er meer ruimte om te bewegen. Dat is niet alleen goed voor hun gezondheid, maar ook voor die van mensen. Hoe gezonder dieren zijn, hoe minder antibiotica er gebruikt wordt. Dat betekent minder resistentie en minder dierziektes en dat is ook goed voor de gezondheid van mensen.

Wei en melkquotum

Veel veehouders zijn nu slachtoffer van de toenemende schaalvergroting. Kleinschalige gezinsbedrijven worden in een groeiend tempo verdrongen door megastallen. Boeren zitten in een spagaat tussen steeds hogere kosten en onstabiele, lage opbrengsten. Bij een omschakeling naar kwaliteit hoort een passende veestapel en een eerlijke prijs voor producten van de boer. Wij pleiten voor een omschakeling naar kwaliteitsproducten in plaats van zoveel en zo goedkoop mogelijk produceren. Bron: https://milieudefensie.nl/veestapel  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.