Wat zijn de voordelen van een PMO?

Een Preventief medisch onderzoek is meer dan een uitgebreide health check voor werknemers.

Wie zich gezond en energiek voelt, kan optimaal genieten van de mooie dingen in het leven. Maar de meeste mensen staan pas stil bij hun gezondheid als er al iets aan de hand is. Werknemers die bewust bezig zijn met hun gezondheid en leefstijl, kunnen voorkomen dat ze gezondheidsklachten krijgen. Een Preventief medisch onderzoek is meer dan een uitgebreide health check voor werknemers. Het is een goede manier om inzicht te krijgen, bewustwording te creëren en vitaliteit op de werkvloer te bevorderen.

Enkele voordelen op een rij:

  • Werknemers krijgen te horen hoe het ervoor staat met de eigen gezondheid en vitaliteit.
  • Daarnaast krijgen werknemers een adviesgesprek met een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige.
  • Op basis van de uitslag van hun PMO krijgen ze concrete tips, adviezen en handvatten om de gezondheid, vitaliteit en leefstijl te kunnen verbeteren.
  • Individuele gegevens worden niet gedeeld met de werkgever, de privacy van uw werknemers is dus gewaarborgd.
  • Deelname is gratis en vrijwillig voor werknemers.

Wat levert een PMO voor een bedrijf op?

Het is een praktisch hulpmiddel om de gezondheid en het welzijn van jouw medewerkers te monitoren, en ze te helpen om gezonder te leven. Een soort APK-check voor jouw bedrijf en de medewerkers. Fitte medewerkers die lekker in hun vel zitten, zijn productiever en melden zich minder vaak ziek. Daar ben je als werkgever direct bij gebaat. Al is het maar omdat één verzuimdag al snel 250 euro kost.

De (geanonimiseerde) informatie op bedrijfsniveau helpt je bij het vormgeven van jouw HR-beleid. Met als doel: ziekte(verzuim) voorkomen en de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van jouw mensen vergroten. Bovendien geef je met het PMO invulling aan goed werkgeverschap. En dat zorgt weer voor gemotiveerde, betrokken en loyale medewerkers.

Vertrouwelijk

Je persoonlijke en medische gegevens worden vertrouwelijk behandeld. De uitkomsten uit het medisch onderzoek vallen onder het medisch beroepsgeheim. Zonder jouw toestemming krijgen je werkgever of leidinggevende de resultaten van het onderzoek niet te zien.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.