Wat is de meerwaarde van Personal Training?

Trainen onder continue begeleiding is een essensieel onderdeel van onze Raakvisie. Deze meerwaarde moet niet worden onderschat.

Correcte houding en uitvoering

Raak wijkt tijdens een personal training niet van de zijde van de beoefenaar. Wij geven regelmaat aan de training, zorgt voor een stok achter de deur, motiveert en enthousiastmeert, bewaakt de trainingsresultaten, heeft aandacht voor detail en let vooral op een correcte houding en uitvoering. Deze toegevoegde waarde zorgt voor bijzonder effectief resultaat en hoog rendement.

Wat doet PT-RAAK?

Na een intakegesprek waarbij een anamnese plaatsvindt en een concrete doelstelling wordt opgesteld  gaat de trainer aan de slag. Eén van de onderdelen van PT-RAAK  is het spierstelsel beter te laten functioneren door middel van de één op één  trainsessies van een uur. Dan hebben wij het over de warming up door middel van de trampoline. Hierbij maken we het lichaam klaar voor trainen. Daarna volgt het trainen van de kracht-,  het vermogen-, de lengte van de spieren en het uithoudingsvermogen. Wij gaan uit van de principes van de supercompensatie. Dat komt er op neer dat je de spieren prikkelt op het randje van wat ze kunnen. Daardoor zal de spier na herstel sterker en beter werken dan voor de stimulans. Wanneer je dit herhaalt met steeds weer een nieuw stapje kom je tot ongelooflijk goede resultaten. Onze taak is het de stap goed af te stemmen op de persoon en voor steeds weer een nieuwe trigger te zorgen. De extra aansporing zorgt voor de beoogde prikkel. Na het voordoen door de trainer wordt er  nauwkeurig op de uitvoering van de oefening gelet. Ook al wil je niet bewust smokkelen dan zal je dat soms ongemerkt toch doen. De trainer corrigeert dan je houding zodat je optimaal resultaat haalt uit de betreffende beweging en daadwerkelijk de juiste spieren traint. Je resultaten worden door de trainer nauwkeurig vastgelegd. Zo kunnen wij je vooruitgang over een bepaalde periode precies volgen en periodiek de resultaten en bevindingen met je evalueren.

We sluiten de sessie af met een ontspannen massage op de trilplaat.

In onze ogen haal je het hoogste trainrendement uit vibratietraining, luchtdruk- weerstand en het liften van de halterstang in een halfrack met afvangers. Ook het gebruik van kabels en gewichten behoort tot het arsenaal. De keuze is op deze toestellen gevallen omdat zij allemaal de eigenschap hebben om bijna het hele lijf in één keer aan te pakken. Bij de samengestelde bewegingen die worden gedaan zijn heel veel gewrichten en spieren betrokken. Ook wel compoundoefeningen genoemd.

Naast de personal trainsessies geven wij ook les aan kleine groepen waar  de hierboven geboden attentie niet ontbreekt. In deze lessen is meer tijd voor ontspanning en plezier. Voor de inhoud van de lessen kun je kijken bij het lesrooster. Daar staat kort omschreven wat er in de lessen wordt gedaan. Ook op het gebied van voeding kun je bij ons terecht. Wij geven logische richtlijnen om de juiste keuzes te maken.

Lees meer op de site of maak direct een afspraak.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.