Wat kan ik doen om beter te trainen?

Je moet je motor draaiende houden om beter te sporten.

Dat houdt in dat je je lichaam voedt met de juiste voedingsmiddelen en dranken op de juiste momenten in de juiste hoeveelheden. Je moet je lichaam na het sporten bijtanken, omdat je tijdens het sporten veel koolhydraten verbrandt. Dit is de belangrijkste brandstof voor je spieren. In de eerste 20 tot 60 minuten na je training kunnen je spieren koolhydraten en eiwitten opslaan als energie en helpen bij het herstel. Drink ook water en meng het met 100% sap, zoals sinaasappelsap, dat zorgt voor vocht en koolhydraten. Het consumeren van proteine poeder kan ook helpen om je spieren te herstellen en te laten groeien. Wat kun je nog meer doen?

Trainen met een vriend

Het handhaven van een actieve ouder wordende levensstijl vereist fysiek gezond blijven. Het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven om te sporten, vooral wanneer social distancing ons ervan weerhoudt om samen te komen in een sportschool of andere openbare ruimte. Soms is alles wat je nodig hebt een zachte por van een coöperatieve partner om in beweging te komen. Trainen met een vriend, familielid of in een groep is leuker dan alleen trainen en moedigt je vaak aan om nieuwe fitnessdoelen te stellen en te bereiken. Virtueel sporten met anderen is dankzij de technologie eenvoudiger dan je zou denken. Virtuele oefen platforms bieden een breed scala aan trainingssessies, waaronder lessen zoals Zumba, evenals yoga en hoelahoep met gewicht. Je kunt samen met je vrienden een online oefen les volgen om samen te trainen. Je kunt een dag en tijd plannen waarop je samen deze lessen kunt volgen om in beweging te blijven.

Het kan voordeliger zijn om met een vriend te sporten

Als je aan het trainen bent met een vriend die je goed kent en op hetzelfde fitness niveau zit, is de kans groter dat je elkaar steunt en elkaar wat harder pusht (om bijvoorbeeld de intensiteit op te voeren) dan wanneer je helemaal alleen aan het sporten. Een vriend of collega kan je aanmoedigen en je competitieve kant naar voren brengen. De aanblik van je vriend die opgewonden raakt wanneer je op het punt staat te stoppen met trainen, kan alle inspiratie zijn die je nodig hebt. Door de kosten van een personal trainer of aankoop van apparatuur te splitsen, kun je geld besparen. Daarnaast kun je ook je reiskosten besparen door samen te reizen naar de sportschool.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.