Tijd voor een selfie met het licht uit!

Waarom ben ik niet afgevallen terwijl ik me dat echt in 2016 had voorgenomen? Het ging de eerste paar maanden prima, ik had echt het gevoel dat een strakke gespierde 50-plusser was geboren.

Er gebeurde van alles, maar de geboorte van die strakke 50-plusser heeft nooit echt plaatsgevonden

Op de normale eet momenten zoals ontbijt, lunch en diner at ik absoluut gezond, hetgeen wel resulteerde in een goede weerstand en fitheid, maar mijn buikspieren liggen nog steeds verborgen onder een prettig aandacht vragend buikje. Deels is het mislukt omdat het besef van de nadelen van suiker te laat kwam en aangezien de voedingsindustrie dat werkelijk overal in propt (ja zelfs in groentepotten) blijft dit een uitdaging. Ook als ik de bekende suikerbommen, zoals frisdrank, drank, koek, snoep, bepaald brood, sausjes en dergelijke zou vermijden, krijg ik dus alsnog suiker binnen zonder dat ik het weet. Dus dat wordt etiketten lezen!

Nodig is ook vaker bewegen, in de periode dat ik drie tot vijf keer per week trainde ging het als vanzelf en zou een selfie met het licht aan prima hebben gekund. Of zoals mijn oom regelmatig de trap op en af sjezen zonder te denken; ik pak het straks wel als ik toch naar boven moet. Regelmatig trainen lukt vaak niet en dat is het probleem bij veel mensen, tijdsgebrek door werk en gezin is de oorzaak. Eén of twee keer per week in hoge intensiteit trainen kost per keer een half uur. Supplementen die de suikerdrang tegengaan (zie artikel van DoctorPill) en vooral geen tussendoortjes meer eten zijn de oplossingen. Er wordt vaak gedacht dat het meer eten tijdens bijvoorbeeld een kerstdiner de oorzaak is van de extra kilo’s na de feestdagen. Wat blijkt echter, de extra kilo’s komen door meer drank en vooral alle tussendoortjes en niet zo zeer van een flinke kalkoen. Een dieet volgen werkt bij de meeste mensen niet op de lange duur, je leefstijl aanpassen is na een gewenningsperiode voor altijd vol te houden. Ik wens jou en mezelf succes!

Frits Raadsheer

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.