Vleeseters opgelet!

Rood vlees is ingedeeld in de 1e groep van carcinogene stoffen (kankerverwekkende stoffen), dus waar de hoogste zekerheid voor geldt dat deze kanker veroorzaken

'Vleeseters opgelet! Je krijgt er kanker van!'

Dat schreeuwen de koppen in de kranten en schallen de luidsprekers uit je tv. Rood vlees is ingedeeld in de eerste groep van carcinogene stoffen (kankerverwekkende stoffen), dus waar de hoogste zekerheid voor geldt dat deze kanker veroorzaken. Samen met roken, asbest, Tamoxifen (anti-borstkankermiddel) en zelfs van de zon zouden we kanker krijgen. Maar is dat wel zo? Over roken, asbest en Tamoxifen hoeven we niet te twisten. Suiker hoort in mijn optiek ook bovenaan de lijst met verboden middelen. Bij zonlicht ligt dit volgens mij toch wat genuanceerder, evenals bij vlees. Evolutionair, en vanuit de natuur gezien hoort vlees en zonlicht bij de bron van het leven. Eten en gegeten worden! Dosering is hierbij het uitgangspunt van alles. Heel vroeger aten we minder vlees dan vandaag de dag. Je moest immers jagen om aan vlees te komen. De kwaliteit was optimaal. Nu koop je vlees uit de bio-industrie wat vol zit met groeihormonen, antibiotica en andere vervuiling. Kom je nooit in de zon, dan stijgt het risico op alle soorten kanker, zelfs die van de huid.

Een tekort aan vitamine D leidt tot een golf aan fysieke problemen, van osteoporose tot auto-immuunziektes, het verhoogt het risico op diabetes en ga zo nog even door. Bakken in de zon daarentegen leidt tot schade in de huid en dientengevolge juist tot huidkanker. Dosering dus. Want als je dat tegen elkaar afzet dan reduceert bakken in de zon het risico op darmkanker meer dan dat gebakken bacon het kan verhogen. Dosering dus, is en blijft het toverwoord. Ga je regelmatig, matig in de zon, dan verlaag je letterlijk alle risico's om ziek te worden. Eet matig vlees van gras gevoerde dieren. Eet je het iedere dag, bewerkt, dus gesneden en gemarineerd, dat is goden verzoeken. Bereid je het juiste vlees op matig vuur, dan gaat er weinig fout, maar gebruik je olijfolie (gezond) die je vervolgens verhit om te wokken (nu carcinogeen) en voeg je daar bewerkt vlees aan toe, dan wordt het een bende in je lijf. Daarnaast zijn de bewerkte vleessoorten (worst, en voorverpakte en bewerkte vleeswaren) het grootste probleem. Ook het bakken, frituren en grillen totdat er een krokante bruine laag op komt, geeft direct meer risico op kanker. De bruine laag bevat een hoge dosering kankerverwekkende stoffen zoals PAK’s (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen). Dit is het eindproduct dat vrij komt bij het bakken en braden van producten.

Maar ook bij brood (de bruine korst). Ook brood kun je beter mijden als je het beste voor hebt met je lichaam. Wat je niet binnenkrijgt aan kankerverwekkende stoffen hoeft je lichaam ook niet onschadelijk te maken. Uiteindelijk is het een optelsom van de hoeveelheid van slechte middelen die je binnenkrijgt wat je lichaam aankan. En als het teveel is, wordt je lichaam ziek, veroorzaakt door de slechte voeding. Dat kan zelfs zonlicht niet meer goed maken. Dus! Matig vlees, kies vaker voor vis blijf weg van de bio-industrie met haar kiloknallers, eet vaker vegetarisch en biologisch, laat brood en melk weg en kies voor de juiste bereiding. Laat voeding je medicijn zijn, en medicijnen niet grotendeels je voeding. Ik wens je een hele goede gezondheid en smakelijk eten!

Bron: recente media berichten + “Kerngezond – Leefstijl als medicijn tegen westerse ziektes”

www.bodyswitsch.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.