Vier tips om voortaan heerlijk te slapen

Wanneer je niet goed slaapt, dan kan dit veel negatieve gevolgen hebben. Zo zul je merken dat je door de dag heen niet goed kunt functioneren.

Je voelt je niet lekker, bent snel afgeleid en hebt simpelweg geen energie om aan de slag te gaan. Dit kan enorm vervelend zijn, zeker wanneer deze klacht voor langere tijd aanhoudt. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het verbeteren van je nachtrust.

Zorg voor goed sluitende gordijnen

Ten eerste, is het van belang om ervoor te zorgen dat er geen licht binnenkomt in de kamer. Dit klinkt vanzelfsprekend, toch zijn er veel mensen die gordijnen of andere bedekking hebben die niet dekkend genoeg zijn. De stof is simpelweg te dun of niet goed afgemeten om ook de kieren te kunnen afdekken. Wanneer je niet goed slaapt kun je eerst kijken naar kwaliteit van de gordijnen.

Investeer in een goed kussen en dekbed

Daarnaast kan een slecht kussen of een dekbed ook een irritatie factor zijn wanneer je gaat slapen. Zo kan een kussen van slechte kwaliteit ervoor zorgen dat je lichamelijke klachten ervaart. Nekklachten zouden vervolgens kunnen leiden tot hoofdpijn. Het is dus belangrijk om in een stevig kussen te investeren. Ook het dekbed doet er toe. Wanneer je met een eenpersoons dekbed slaapt kan het zijn dat je het snel koud hebt in je slaap. Om dit te voorkomen zou je kunnen investeren in donzen dekbedden 240 x 220. Deze dekbedden zijn van goede kwaliteit en reguleren de warmte. Daarnaast zijn ze groot genoeg, zo zul je het nooit meer koud hebben. Neem dus snel een kijkje bij Dauny dekbedden.

Vermijd schermen voor het slapen

Het kan zijn dat je niet kunt slapen omdat er te veel in je omgaat wanneer je naar bed gaat. We raden je dan ook aan om minstens 1 uur voordat je gaat slapen niet meer op je telefoon te kijken. Het licht dat afstraalt van een telefoon geeft je hersenen namelijk een seintje om actief te blijven. Dit is onnatuurlijk omdat er vroeger geslapen werd wanneer het donker werd, je had geen telefoon om jezelf wakker te houden. Dit kan dan ook de oorzaak zijn dat je het moeilijk vindt om in slaap te komen.

Mentale gesteldheid 

Nu alle praktische aspecten besproken zijn, is het tijd om te kijken naar je mentale gesteldheid. Pieker je veel? En denk je dat dat de oorzaak is van jouw klacht? Dan kan het aan te raden zijn om hier hulp voor te zoeken. Je kunt het erover hebben met vrienden of familie of je kunt langs gaan bij de huisarts. Een huisarts kan je doorverwijzen naar een specialist. Wacht hier niet te lang mee, dit is nergens voor nodig. Een slaapspecialist kan je helpen om de beste oplossing te zoeken voor jouw slaapprobleem.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.