Vier tips om de perfecte sportschool te vinden

Nog een paar weken en de zomervakantie zit er alweer op. De hoogste tijd om je vast te gaan oriënteren naar een nieuwe sportschool! Maar hoe doe je dat nou?

In dit artikel geven wij je vier tips waardoor je straks een verantwoorde keuze voor een nieuwe fitnessclub maakt. Zo kan je snel de aangekomen vakantiekilo's weer kwijt raken.

De afstand tot de sportschool

Waarschijnlijk weet je altijd wel één of twee sportscholen in je buurt te vinden. Toch zal het je verbazen, dat er een goede kans is dat er nog minstens één of twee sportscholen op fietsafstand bij jou vandaan zullen zitten. Niet altijd zijn sportscholen van buiten aan te merken als plek waar je kunt fitnessen.

Wij raden je aan om allereerst eens te kijken naar het aanbod in je omgeving. Mocht je zoeken naar een sportschool in Groningen, dan is er bijvoorbeeld al keuze uit zo’n 35 fitnessclubs. In de praktijk blijkt dat wanneer je een sportschool kiest binnen een bereik van 4 kilometer, de kans het grootst is dat je blijft gaan. Kies je voor een sportschool verder weg? Dan zal je snel merken dat je bij slecht weer (of juist mooi weer), eerder zal kiezen om een keer over te slaan. Vaak heeft dit uiteindelijk als resultaat dat je volledig zal stoppen met sporten.

Groepslessen of fitness?

Voordat je een sportschool kiest, zal je moeten bepalen of je groepslessen gaat bijwonen, of zelf vrij wil fitnessen. Sommige sportscholen bieden zowel groepslessen als een fitnessruimte aan, maar er zijn ook fitnessclubs die alleen in vrij fitnessen faciliteren. Vaak kun je op de website van een sportschool terugvinden of en welke groepslessen zij aanbieden. Vind je er niets over terug? Raadpleeg dan het contactformulier, of kijk eens of je meer kunt vinden op newgym.

Luxe in de sportschool

Kom je alleen naar de sportschool om te bewegen, of wil je ook even kunnen ontspannen in een sauna, stoombad of zwembad? Steeds meer fitnessclubs hebben faciliteiten die gericht zijn op relaxen na een workout. Met name als je een sportschool in Amsterdam zoekt, kun je een fitnessclub vinden waar echt alles zit inbegrepen. Denk hierbij aan gratis parkeren, ontbijt, massagemogelijkheden en handdoekenservice. Wil je hier geen gebruik van maken? Zoek dan uit of het mogelijk is een goedkoper abonnement te krijgen.

Neem een aantal proeflessen

Heb je één, twee of drie sportscholen gevonden die aan je wensen lijken te voldoen? Kijk dan of deze fitnessclubs mogelijkheden bieden om een proefles te komen doen. Door een keer echt kennis te komen maken, ervaar je vaak het best of een sportschool bij je past. Let op de vriendelijkheid van het personeel, de hygiëne en op de drukte. Past de sportschool bij je? Dan wensen wij je heel veel plezier en natuurlijk succes met sporten!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.