Verminder je koolhydraat inname

Je wil wat minder koolhydraten eten maar je weet nog niet precies hoe? Het is gemakkelijker dan je denkt. Je verhoogt simpelweg de proteïne in je voeding.

Wat te denken van omeletten, groenten/fruitshakes of quinoasalade met noten.
Maak ze zelf! Je lichaam zal je zo dankbaar zijn. Weg met die kunstmatige toevoegingen, in jouw zelfgemaakte voeding zit liefde en aandacht.

A new way of life

Een nieuw dieet betekent voor veel mensen een nieuwe manier van leven.
Het proteïne- oftewel eiwitdieet maakt het je gemakkelijker om gewicht te verliezen door het reduceren van koolhydraten. Het te veel eten van koolhydraten of suikers zorgt namelijk voor gewichtstoename.
Een eiwitdieet is gemakkelijk vol te houden juist omdat het een leefstijl is. Mocht je hulp nodig hebben dan kun je terecht bij een daarvoor gespecialiseerde diëtist. Samen werk je dan in jouw tempo naar jouw ideale gewicht toe.

Koolhydraatarme muffins

Je wordt wakker van een knorrende maag. Heb je behoefte aan wat ontbijtinspiratie?
Online zijn er vele koolhydraatarme recepten te vinden. Je kunt ook ingrediënten los bestellen en er zijn zelfs kant-en-klare producten. Er is vast iets bij wat je lekker vindt of aanspreekt.
Het standaard havermout ontbijt kennen de meeste mensen wel. Heb je een keer trek in iets anders en eet jij ook graag wat minder koolhydraten? Koolhydraatarme muffins zijn een welkome afwisseling voor je ontbijt. Ze zijn overigens ook prima om als lunch of diner te serveren. Deze muffins zijn erg gemakkelijk klaar te maken en -niet minder belangrijk- ze smaken verrukkelijk. Je kunt eindeloos variëren door de toevoeging van ei, kaas of bacon en groenten met kruiden.

Vega of vlees variant?

Eet je graag vegetarisch? Dan weet je hoe veelzijdig de vegetarische keuken kan zijn.
Je stelt zelf je koolhydraatarme ontbijtje samen en kiest bijvoorbeeld voor een omelet met bieslook, rode paprika en courgette. De dagen erna varieer je met champignons en verse kruiden in muffins met een snufje peper en zout. Zo kom je gemakkelijk aan je dagelijks benodigde proteïnen en vitamines. Wellicht ben je flexitariër en kies je liever een variant met dragon, bacon en tomaat en de dag daarna voor ei met boerenkool en kaas. Wil je jezelf eens verwennen met een toetje? Dat kan best mits je het niet elke avond doet. Kies voor een dessert met yoghurt of fruit, dan weet je zeker dat je niet te veel koolhydraten binnenkrijgt. De combinatie van dadels (een paar hè!), rauwe cacao, een scheutje water en een avocado bijvoorbeeld is hemels. Wie had ooit gedacht dat diëten zo heerlijk kon zijn.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.