Makkelijker gezonder eten

Steeds meer mensen houden zich bezig met hun voeding en proberen zo gezond mogelijk te eten. Dit is niet voor iedereen even makkelijk!

De een heeft veel vrije tijd en kan thuis vaak gezonde maaltijden klaarmaken. De ander is constant onderweg waardoor een broodje panini, bij de bakker om de hoek, een makkelijkere optie is. 

Detoxen 

Detox betekent ontgiften. Tijdens detoxen reinig je de nieren, darmen, maag en lever door middel van bepaalde voeding. Vaak volgen mensen een aantal dagen een sapkuur. Er zijn verschillende sapkuren die je kunt volgen. De een is wat extremer dan de ander, maar de keuze verschilt per persoon. Gelukkig kun je zelf ook je eigen detox thee maken! Voordat je begint aan een sapkuur, kun je online kruiden kopen. Denk hierbij aan kruiden waar citroen, komkommer, kurkuma, munt, gember en donkere bladgroentes in zitten. Een detox thee is niet altijd even lekker, maar het zorgt er wel voor dat je lichaam goed reinigt. 

Fruits, veggies and lots of water

Probeer zo puur mogelijk te eten. Dit betekent dus dat je geen voorverpakte maaltijden koopt of veel sauzen en zakjes gebruikt die bomvol suiker en zout zitten en vaak veel e-nummers bevatten. Zorg ervoor dat je minimaal 250 gram groente per dag eet en dat verdeeld over minimaal drie soorten groenten. Dit klinkt moeilijk en veel, maar met een pasta met spinazie, paprika en champignons ben je er al. Daarnaast is het belangrijk voldoende fruit te eten. Fruit geeft je immuunsysteem een enorme boost en je wordt er energiek van. Fruit staat er bekend om veel fruitsuikers te bevatten, maar je kunt beter een hele sinaasappel eten dan een halve zak chips (waar super veel suiker in zit). Vergeet ook zeker niet water te drinken. Per persoon verschilt het aantal liters wat fijn aanvoelt. De een heeft voldoende en voelt zicht fit met 1,5 liter water per dag en de ander drinkt minimaal 2,5 liter water per dag. 

Cheatday! 

Natuurlijk mag er gesnackt worden en is het heel normaal dat je trek hebt in suiker. Probeer zoveel mogelijk balans te houden tussen snacken en gezond eten. Voor de een werkt het heel goed als hij/zij 6 dagen nauwelijks snackt en dit gevoel negeert en toegeeft op een zondag. De ander vindt het fijner om de twee dagen te snacken. Zo lang jij je goed voelt, veel beweegt en gezond leeft is dit prima. Volg je een dieet en is snacken bijna onmogelijk? Kies dan voor een maaltijd met weinig koolhydraten, zoals koolhydraatarme friet of zelfgemaakte nasi met broccolirijst. 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.