Heb je last van een dipje? Hier 3 tips!

Het kan eens voorkomen dat je niet zo lekker in je vel zit. Vaak is de oorzaak van een dipje lastig te achterhalen.

Het kan aan het weer liggen, een tekort aan bepaalde vitamines en mineralen of bijvoorbeeld stress. Vaak merk je dat het voelt alsof je niet 100% jezelf bent. Je hebt weinig energie, hebt last van slapeloosheid of en raakt snel geïrriteerd. Wanneer je aan jezelf merkt dat je niet lekker in je vel zit, dan is het tijd om actie te ondernemen! We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen om weer snel helemaal je vrolijke zelf te worden. Lees snel verder!

Maak het probleem kenbaar

Ten eerste, kan het erg opluchten om er met iemand die vertrouwt over te praten. Je kunt vertellen over hoe je je voelt en je kunt aangeven waar je behoefte aan zou hebben. Zo kun je je ei kwijt en alle frustraties eruit gooien. Voor veel mensen voelt dit enorm bevrijdend. Daarnaast zorg je er op deze manier voor dat mensen in jouw omgeving op de hoogte zijn van hoe het met je gaat. Dit kan bepaald gedrag verklaren en daarom is het fijn dat je naasten op de hoogte zijn. Schaam je er niet voor en probeer erover te praten.

Routine

Ten tweede, zijn rust en structuur van groot belang. Dit voorkomt dat je hele dagen in bed blijft liggen omdat je je ellendig voelt. Het is van belang om door te gaan met het dagelijks leven, ook al voel je je niet helemaal goed. Wel kun je ervoor kiezen om een stapje terug te nemen. De routine zorgt ervoor dat je je bed uitkomt en voor jezelf blijft zorgen. Het is belangrijk dat je goed blijft eten en drinken en dat je regelmatig sport. Zo voorkom je dat je in een nog grotere sleur terecht komt.

Sapkuur

Vandaag de dag kiezen veel mensen ervoor om een detox sapkuur te proberen wanneer ze zich niet helemaal optimaal voelen. De kuur bestaat uit verschillende sappen die je in een periode van een paar dagen drinkt. De sappen zitten boordevol vitaminen en andere goede voedingsstoffen. In deze periode zul je alleen water, thee, koffie en de sappen drinken. Zo geef je je spijsvertering tijd om te herstellen van alle giftige voedingsstoffen die je normaal consumeert.  Het ontgiften kan een enorme boost geven aan je lichamelijke gezondheid. Dit zal vervolgens weer een positief effect hebben op je mentale gezondheid.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.