Trends voorspelt door Foodbloggers.

Trends voorspelt door Foodbloggers. Regelmatig benaderen Foodbloggers ons om een review te schrijven over onze box.

En wij volgen zelf ook bloggers, omdat je zo foodtrends kunt ontdekken. De trend van nu is dat we weer een beetje terug naar vroeger gaan en weer puur en gezond gaan eten, zonder het alsmaar over onze gezondheid te hebben. Deze trend werd in 2015 al ingezet. In plaats van calorieën tellen gingen we ons richten op natuurlijke onbewerkte voeding. We aten minder suiker en minder vlees. We aten meer plantaardig en we dronken groene sappen.

De trends voor 2016 zetten deze lijn voort:

Nederlandse producten. We eten weer meer Nederlandse producten en het liefst producten waarvan de herkomst duidelijk is. Zeewier. We eten meer zeewieren. Zeewier bevat weinig calorieën en is rijk aan calcium, jodium, magnesium, ijzer en vitamine-B. Spiraalvormige noodles van groenten. Deze pastavervangers zijn een prima manier om meer groenten te eten en minder calorieën en maak je heel simpel met een spiraalsnijder. Oude graansoorten. We gaan meer granen eten uit oude vervlogen tijden.  In 2015 was quinoa al veel gebruikt. In 2016 gaan we ons ook weer richten op spelt, teff, gierst, armaranth, freekeh enz. Peulvruchten. De VN heeft 2016 uitgeroepen tot internationaal jaar van de peulvrucht om het imago van peulvruchten te verbeteren. Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten, vezels, vitaminen, mineralen en aminozuren, maar arm aan verzadigde en transvetten. Daarnaast is hun teelt milieu- en klimaatvriendelijk. Goede vetten. In 2016 schudt vet de slechte reputatie van zich af. Er is steeds meer bewijs dat het type vet dat we eten belangrijker is dan de hoeveelheid. In plaats van vetvrij te eten, gaan we ons focussen op gezonde vetten.  We bakken ons eten weer in boter of ghee, kokosolie of gebruiken olijfolie.  We laten de transvetten staan, welke je terug vindt in gefrituurde en sterk bewerkte producten, omdat ze schadelijk zijn voor de gezondheid. No-Waste. No-Waste wordt belangrijk om duurzame en financiële redenen en we leren ons weer de oude bewaartechnieken aan om verse producten langer te bewaren.  Denk  aan inmaken/wecken, fermenteren, konfijten, pekelen, opleggen in azijn en drogen van groenten. Welke trend zou jij hier nog aan willen toevoegen? Laat het ons weten…we zijn benieuwd! www.beebox.nl    

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.