Traplift kopen? Met welke kosten moet je rekening houden?

Helaas blijf je niet heel je leven fit. Dit betekent dat je misschien op oudere leeftijd niet meer makkelijk kan bewegen in huis.

Als dat het geval is, ga je het waarschijnlijk overwegen om te verhuizen naar een woning zonder trap. Dat is alleen helemaal niet nodig, want je kan een traplift aanschaffen. De traplift kan jou op en neer brengen op de trap. Ben je benieuwd wat voor kosten er komen kijken bij het kopen van een traplift? Blijf dan vooral verder lezen voor informatie over trapliften.

Kosten verschillen

Er is helaas geen vaste prijs te benoemen voor een traplift. De prijs hangt namelijk af van verschillende factoren. Ieder huis heeft een andere soort traplift nodig om goed te kunnen functioneren. Wil je een traplift plaatsen op een rechte trap? Dal zal de prijs over het algemeen minimaal €3.500 worden. De prijs kan dus nog hoger of lager worden.

Wil je een traplift plaatsen bij een trap die zich buiten bevindt? Dan gaat de prijs alweer een stuk omhoog. Een traplift buiten plaatsen is toch wat ingewikkelder, omdat er op andere zaken gelet moet worden. Heb je een trap met bochten? Dan zal de prijs het hoogst uitpakken. Een traplift op een trap met bochten is nog wat ingewikkelder om te plaatsen. Je kan denken aan een prijs vanaf €6.000. Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten bij het vergelijken van  traplift prijzen.

Let op de veiligheid

De prijs wordt vaak mede bepaald door de veiligheidselementen van de traplift. Een aantal elementen moet je sowieso hebben om zeker te zijn dat de traplift veilig is. Zorg er in ieder geval voor dat je een traplift uitzoekt die een veiligheidsgordel heeft. Je wil natuurlijk goed vastzitten als je gebruikmaakt van de traplift.

Hiernaast is het slim om te letten op een sleutelschakelaar waarmee je de traplift als het ware kan uitzetten. Zo kunnen kleinkinderen niet ongewenst gaan spelen op de traplift. Je kan hier gevaarlijke situaties mee vermijden. Als laatste is het belangrijk dat je een noodstop hebt waarmee je de traplift tot stilstand kan brengen. Sommige trapliften hebben zelfs een telefoonsysteem waarmee je een contactpersoon kan bellen in geval van nood.

Aantal voordelen

En wat zijn dan de voordelen van een traplift? Ten eerste kan je dus blijven wonen in jouw woning. Je hoeft niet meer noodgedwongen te verhuizen. Een verhuizing kost waarschijnlijk veel meer geld dan het aanschaffen van een traplift.

Dit betekent dat je onafhankelijk kan blijven. Je hebt geen andere mensen, zoals familie, meer nodig die jou ondersteunen met bewegen in huis. Een ander voordeel is dat je natuurlijk ook andere spullen kan vervoeren met de traplift.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.