Een traplift huren?

Een nieuwe traplift is een behoorlijke investering en dat geldt ook voor een tweedehands exemplaar. Er is inmiddels ook een andere optie: een traplift huren!

Gezond leven, daar streven steeds meer mensen naar. Er is nooit een garantie maar door gezond en gevarieerd te eten, genoeg te bewegen en op te passen met alcohol en niet te roken, is er een redelijke kans om ook op latere leeftijd nog vitaal en soepel te zijn. Dat is om meerdere redenen prettig want afhankelijk zijn van zorg wil niemand. Wie voor zich zelf kan zorgen als senior kan ook langer in de vertrouwde woonomgeving blijven. Aanpassing van de woning is vaak een goede methode om die comfortabel te houden. Dit kan nodig zijn om bijvoorbeeld de badkamer veiliger te maken on een val te voorkomen. Omdat de meeste woningen in ons land een tweede verdieping hebben, wordt de trap op termijn ook een obstakel en is een traplift een goede optie om dat probleem op te lossen.

Een nieuwe of een tweedehands traplift

Een nieuwe traplift is een behoorlijke investering en dat geldt ook voor een tweedehands exemplaar. Het voordeel is in beide gevallen dat je precies kunt kiezen wat je zelf wilt. Er zijn trapliften voor ieder model trap en vaak worden ze op maat gemaakt of aangepast. Garantie voor een groot aantal jaren hoort er dan bij en dat geeft een grote mate van zekerheid. Toch is er inmiddels ook een andere optie: een traplift huren.

Waarom zou je een traplift huren

In veel gevallen is een traplift een permanente aanpassing in een woning, maar als dit maar voor een korte periode de bedoeling is (denk aan een nabije verhuizing) kan het huren een oplossing zijn. Voor sommige gebruikers is een traplift huren een mogelijkheid om te wennen aan het hulpmiddel. Verder is er natuurlijk ook de financiële achtergrond: een traplift huren is goedkoper als de huurperiode niet erg lang wordt. Deze afweging moet je dus goed kunnen maken. Het vergelijken van de mogelijkheden om een traplift te huren doe je op een goede onafhankelijke website, zoals trapliftenvergelijken.nl

Voor- en nadelen van het huren van een traplift

De persoonlijke omstandigheden bepalen vaak de keuze die je maakt tussen de aankoop of de huur van een traplift. Voor het huren staan hieronder een aantal nadelen en voordelen.

Nadelen

  • Er zijn maar een beperkt aantal modellen verkrijgbaar omdat een gehuurde traplift uiteraard op zoveel mogelijk plaatsen inzetbaar moet zijn.
  • Als de huurperiode erg lang wordt, kan de huur hoger worden dan de aanschafprijs van een traplift.
  • De trap blijft eigendom van de verhuurder en dat beperkt de flexibiliteit.

Voordelen 

  • Voor een korte periode kan het huren van de traplift veel voordeliger zijn dan het kopen hiervan.
  • De verhuurder zal na afloop van de verhuurperiode de traplift weer verwijderen.
  • Het onderhoud van de traplift zit vaak al in de huur begrepen (controleer dit altijd).
  • De traplift blijft eigendom van de verhuurder en dat betekent dat jij er verder geen omkijken naar hebt.
  • Maak bij het huren van een traplift altijd een realistische inschatting van de gebruiksduur. Ervaring van eerdere huurders heeft gekeerd dat bij een periode tot 6 maanden, huur vrijwel altijd de voorkeur heeft.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.