Tjap tjoy met ei, maar dan homemade!

Als wij vroeger met ons gezin uit eten gingen, dan was het meestal naar de chinees. Lekker, veel en niet duur, dat was het belangrijkste.

Er werd dan niet zo op gezond eten gelet. Een gerecht dat ik vaak gegeten heb is vegetarische Tjap Tjoy met ei! Zoals met veel gerechten bestaat er ook voor dit gerecht geen vast recept en bij iedere Chinees zul je weer andere groenten op je bord krijgen. Kom je in China dan zal het weer helemaal anders zijn, want iedereen weet ondertussen wel dat  Chinees eten in Nederland niet smaakt zoals Chinees eten echt hoort te smaken. Aan jullie wil ik mijn versie van Tjap Tjoy met ei laten en proeven.

Wat heb je nodig voor deze vegetarische Tjap Tjoy met ei?

  • - 75 gram peultjes
  • - 1 ui
  • - 50 gram shii-takes
  • - 75 gram wortel
  • - 75 gram prei
  • - 100 gram tauge
  • - 1 ei
  • - coconut aminos of sojasaus
  • - stukje verse gember
  • - 1 teentje knoflook
  • - kokosolie
  • - een klein beetje bouillonpoeder (zonder zout)
  • - 0,5 theelepel sereh (citroengras) of een stukje verse citroengras kan natuurlijk ook
  • - peper (zwart of rood)
  • - koriander

Variatietip: bestrooi het ook eens met wat (ongezouten) cashewnoten.

Bereidingswijze:

  • - Borstel de shii-takes goed schoon met een borsteltje.
  • - Zet de taugé ten minste 1 minuut in een bakje met gekookt water.
  • - Snij alle groenten fijn en was ze.
  • - Stoom de peultjes en de prei beetgaar.
  • - Bak ondertussen een uitje in de kokosboter, op laag vuur.
  • - Bak de wortels kort mee.
  • - Roer er 1 ei doorheen en blijf goed roeren, totdat het ei gaar is.
  • - Rasp de gember en pers de knoflook en bak deze kort mee.
  • - Voeg de prei, peultjes en de taugé eraan toe.
  • - Roer er wat bouillonpoeder doorheen.
  • - Roer en wat coconut aminos doorheen.
  • - Bestrooi het met wat zwarte peper.
  • - Schep het op je bord.
  • - Versier de Tjap Tjoy met wat verse koriander.

Normaal gesproken eet je Tjap Tjoy met rijst, maar het smaakt ook erg lekker met kelp noodles. Wat dat zijn en of deze gezond zijn, kun je lezen in m’n blog: kelpnoodles: veel jodium en weinig calorieen. Eet en geniet! Ik hoop dat jij deze Tjap Tjoy met ei ook lekker vindt. Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten of als je m’n blog wilt liken.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.