Een spanningsvrij lichaam, wie wil dat niet!

Het klinkt zo makkelijk: een spanningsvrij lichaam. Maar hoe dan? Loop je al een tijdje rond met klachten.

Het klinkt zo makkelijk: een spanningsvrij lichaam. Maar hoe dan? Loop je al een tijdje rond met klachten. Ben je moe, slaap je niet goed? Is het vol in je hoofd? Denk dan eens aan Body Stress Release (BSR). BSR is een zachte techniek die het lichaam helpt om vastgezette spierspanning los te laten. Je hoeft geen genoegen te nemen met pijn en ongemakken. Het is niet gewoon om maar door te gaan: gun jezelf een spanningsvrij lichaam. Neem nu Andrea (48). Drie jaar geleden ging een blindedarmoperatie bijna mis. Ik ben door het oog van de naald gekropen. Na een lang ziekenhuistraject mocht ik naar huis, maar ik voelde me nog steeds beroerd en had op veel verschillende plekken pijn. Injecties hielpen wel, maar altijd maar tijdelijk. Daarnaast heb ik deze periode besloten om mijn relatie van meer dan 20 jaar te beëindigen. Ook een moeizaam proces. Het gevolg: ik was het vertrouwen in mijn lichaam kwijt en geestelijk op. Op advies van mijn huisarts kwam ik bij BSR Kennemerland terecht, waar Laura me weer op de rit heeft geholpen” Practitioner Laura Sinnema vult aan: Andrea is een voorbeeld van veel cliënten die ik zie in mijn praktijk. Ze zitten niet lekker in hun vel, hebben uiteenlopende klachten waar de huisarts vaak niet zoveel mee kan. Soms zijn er onderzoeken geweest, zijn er foto's of een scan gemaakt, maar is er niets gevonden. Dan is de kans groot dat men al jarenlang spierspanning heeft opgebouwd. Spierspanning, body stress, ontstaat door overbelasting: fysiek, psychisch of chemisch. Vaak gebeurt dat geleidelijk, en dan ineens is de emmer vol.”

De behandeling

De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten. Andrea vertelt: Voor alle ziekenhuisbehandelingen was ik behoorlijk huiverig om iemand weer aan mijn lijf te laten komen. Maar een BSR- behandeling is bijzonder prettig; helemaal niet hard of pijnlijk. Bovendien is Laura heel voorzichtig en luistert ze goed naar je. Laura: "BSR een prachtige aanvullende gezondheidstechniek. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen."

Tekenen van Body Stress

- vermoeidheid - pijnklachten of tintelingen in rug, nek, schouders of ledematen - hernia, spit, ischias - onrustige benen - hoofdpijn, migraine, duizeligheid of oorsuizing - blaasproblemen - darmklachten - menstruatie-, zwangerschaps- of overgangsklachten - vaginisme - brandend maagzuur - slaapproblemen - concentratieproblemen - huilbaby - groeipijnen bij kinderen - problemen met zindelijk worden - ondersteunend bij o.a. ADHD, ADD

Goed om te weten

Consulten in de praktijk BSR Kennemerland worden vergoed door diverse zorgverzekeraars. Laura Sinnema is aangesloten bij de VBAG en BSRAN.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.