Rauwe havermoutvlokken met sinaasappelsap

Niet iedereen weet dat je havermoutvlokken helemaal niet hoeft te koken. Je kunt ze ook rauw eten.

Het is dan wel aan te raden om ze een nachtje te weken om het fytinezuur, dat de opname van vitamines en mineralen in je darmen kan belemmeren, af te laten breken. Ik doe dat graag in sinaasappelsap en maak het dan de volgende dag af met alles waar ik dan zin in heb. Echt heel simpel en erg gezond! Ook dit ontbijt kan je in een goed afsluitbare weckpot meenemen.

DIT HEB JE NODIG
• 2 eetlepels havermoutvlokken • het sap van een sinaasappel • een mix van vers en gedroogd fruit, noten, zaden en pitten

ZO MAAK JE HET
Doe de havermoutvlokken in een weckpot. Pers de sinaasappel uit, doe het sap plus het vruchtvlees uit je pers bij de havermoutvlokken. Laat dit een nachtje staan. Roer het de volgende ochtend door en bestrooi met vers fruit en/of een combinatie van gedroogd fruit met wat zaden, noten of pitten.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.