Overlijden partner

Een derde van de vrouwen is niet voorbereid op het overlijden van de partner.  Uit onderzoek van TNS/NIPO blijkt dat veel stellen financieel niet goed zijn voorbereid op het overlijden van de partner.

Een derde van de stellen verwacht in de problemen te komen als de ander overlijdt. Maar een kwart van de stellen heeft daadwerkelijk iets geregeld. Het onderzoek bevestigt dat in veel gezinnen het inkomen van beide partners nodig is om de maandelijkse lasten zoals de hypotheek te betalen. Daarom moet je iets regelen wil je voorkomen dat na het overlijden van je partner het huist verkocht moet worden en je met je gezin naar een goedkopere woning moet omzien of dat je de studie van de kinderen niet meer kunt betalen. Vrouwen worden na het overlijden van hun partner financieel zwaarder getroffen dan mannen. De helft van de mannen zegt genoeg inkomen te hebben als de ander wegvalt. Dit geldt maar voor een kwart van de vrouwen, dat betekent dat 75% van de vrouwen niet is voorbereid. Dat komt omdat in de meeste gevallen de man nog steeds de belangrijkste kostwinner is.

Maak het bespreekbaar

Duidelijkheid krijgen in je financiële toekomst is  gemakkelijker dan je denkt. Het is aan te raden de mogelijke gevolgen van overlijden met elkaar te bespreken. Misschien hebben jullie al iets geregeld via een overlijdensrisicoverzekering al dan niet gekoppeld aan je hypotheek. Kijk eens in de pensioenbrieven (uniform pensioenoverzicht) wat er aan nabestaanden- en partnerpensioen geregeld is. Niemand denkt graag na over de gevolgen van het wegvallen van de levenspartner. Dat komt later wel denk je al gauw. Maar als het gebeurt zit je niet ook nog eens te wachten op financiële onzekerheden. Het omgaan met verlies is al erg genoeg!

Bron: www.femna40.nl    

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.