Mens erger je niet

We zijn allemaal pionnetjes in het leven en proberen daar te komen waar ons doel is. Zo ook bij het wereldberoemde spel, Mens erger je niet.

We zijn allemaal pionnetjes in het leven en proberen daar te komen waar ons doel is

Zo ook bij het wereldberoemde spel, Mens erger je niet. Een spel die je iedere keer weer van je doel afhoudt. Je wilt het liefst zo snel mogelijk jouw eindpunt behalen maar je wordt opgehouden of van het bord geveegd. Helaas hebben we de rollende dobbelstenen niet in machte. Hoe je er ook op blaast, tegen praat of kusjes geeft. De dobbelsteen leidt zijn eigen leven. Een gezellig spel maar er zijn altijd fanatiekelingen die koste wat het kost de beker willen winnen. Niets mis mee om te willen wedijveren. Maar drijft het je naar sjacherijnigheid en schoppen tegen de tafel dan is het misschien een moment om je af te vragen waar deze gedrevenheid vandaan komt. Het is toch immers maar een spelletje.

Stoom uit de oren

Laatst reed ik bij de visafslag in IJmuiden om op weg naar huis nog een lekker visje te scoren. Ik zag op mijn weg een auto met alarmlichten staan. De weg was verder vrij dus reed er omheen en prompt uit het niets doemt er een busje op die zijn bolide zo neerzet dat hij mijn weg versperd. Daardoor moest ik resoluut op de rem. Eenmaal uit zijn bus gestapt vroeg deze meneer nogal geërgerd, of ik niet uit mijn doppen kon kijken. Er was alle ruimte om de stilstaande auto te passeren dus ik begreep het niet. Ik vroeg hem rustig wat het probleem was. Hij ergerde zich op dat moment nog meer aan mij. Schijnbaar zo erg dat de stoom uit zijn oren leek te komen. Met een volgende vraag van mijn kant leek het of hij mij uit de auto wilde trekken. Ik zei hem dat het mij speet dat ik die irritatie in hem los maakte. Mijn auto in z'n achteruit gezet en bij het wegrijden kreeg de auto nog ferme pets op z’n achterste van meneer. Nog steeds is het mij een compleet raadsel. Maar was ik wel hetgeen waar hij zo tekeer tegen ging?

Emotionele druk

Wanneer er zaken in ons leven spelen die vooral negatief zijn kan het zijn dat we onze emoties niet zo goed in de hand hebben. Snel geïrriteerd om kleine dingetjes. Je herkent het vast. Uit je slof schieten om een pen die het weer niet doet. Niets kunnen hebben van een paar spelende kinderen om je heen. Sacherijnig reageren op je partner om iets onbenulligs. Dit is wat je aan de oppervlakte laat zien maar hier onder zit meestal de echte narigheid, verdriet, teleurstelling etc. Door hier niet eerlijk naar te kijken en een oplossing voor jezelf in te vinden zal het de emotionele druk alleen maar opvoeren. Kijk eens naar wat er nu echt speelt waardoor je je iedere keer zo ergert. Want het is niet jouw omgeving die jouw ergert maar je bent het namelijk zelf.

www.minddrops.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.