Living a green life = regelmaat en bewegen

Sinds kort zit ik op een andere sport. Ik heb een ‘personal trainer’! Ik sport me twee keer in de week bij hem in het zweet.

Daarnaast moet ik thuis ook 2x trainen. Maar het mooiste vind ik het eetpatroon dat ik meekrijg. Dat zit bomvol gezondheid en ik mag de hele dag door eten. Voor mijn gevoel dan. Waar het op neer komt is regelmaat en bewegen. https://www.youtube.com/watch?v=d06LpR6Eshs Regelmaat en bewegen.

Ik at meestal drie keer op een dag. Nu mag ik zeven keer op een dag iets eten. Dat zou ik glad vergeten, als ik niet moet appen wat ik eet! Een fantastische reminder, want de andere twee meiden waar ik samen mee sport, doen dat ook. Dan zie ik een foto verschijnen en denk ik, oh ja, ik mag weer wat eten! Mooie bijkomstigheid: kilootjes eraf De andere mooie bijkomstigheid is dat ik er als het goed is van afval. Nu hoeft er bij mij geen 15 kilo af. Maar ik loop richting 50 en op de één of andere manier blijft er zomaar wat meer hangen aan mijn dijen. Wat ik nu dan zoal eet? Zo kan mijn dag eruit zien:

  • Start: bio kwark met kokosmelk, chiazaad en kaneel door elkaar husselen. Serveren met fruit en noten.
  • Tussendoor: een paprika of stuk komkommer.
  • Middag: twee sneetjes speltbrood met kipfilet, avocado, tomaat, sla en een ei.
  • Tussendoor: een handje ongebrande en ongezouten noten met wat gojibessen.
  • Avond: zilvervliesrijst met gebakken zalm en 200 gram groenten.
  • Theetijd: fruit.

De andere reminder is dat ik elke keer als ik iets gegeten heb, mijn bureau verzet. Dus start ik staand te werken, dan zet ik na het tussendoortje mijn bureau weer omlaag. En zo door. Daarmee beweeg ik niet, maar voorkom wel dat ik de hele dag zit. En aangezien zitten het nieuwe roken is! Ik zal je af en toe op de hoogte houden van mijn vorderingen en mijn lekkere eten. Wie weet is dit dagmenu voor jou ook wel een idee? Lees ook

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.