Lijf en gezondheid rent voor Kika

Lijf en gezondheid rent voor Kika en zet beste beentje voor Genezing naar kinderkanker loopt sneller met Run for KiKa Een grote groep enthousiaste renners die zich gereedmaakte op een miezerige regendag in recreatiegebied Spaarnwoude afgelopen zondag 31 mei. De regen deerde hen niet, ze hadden allen maar één doel voor ogen: Run voor KiKa.

Zoveel mogelijk geld ophalen voor het onderzoek naar kinderkanker door je als renner te laten sponsoren. Want onderzoek naar en genezing van kinderkanker mag niet stil blijven staan. Ook Lijf en gezondheid deelt deze mening en zette daarom het beste beentje voor met 10 kilometerrenners Joke van der Zee en Bart Jonker. KiKa kan ambitieus doel verwezenlijken De Stichting Kinderen Kankervrij, kortweg KiKa genoemd, is opgericht door oncologen Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal in 2002. Beiden hadden het gevoel dat er meer genezingspercentage van kinderkanker mogelijk moest zijn, dat jaren rond de 70%  bleef schommelen. De resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker zijn veelbelovend, maar de deskundigen zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om veel meer kinderen met kanker te genezen. Dit werd de afgelopen jaren deels bewaarheid: mede door de inzet van KiKa steeg het genezingspercentage naar 75%. Tot en met december 2014 heeft KiKa 127 wetenschappelijke onderzoeken gefinancierd, waarvan nog 69 projecten lopen. Met het ambitieuze doel voor ogen om in 2025 zeker 95% van alle kankerpatiëntjes te genezen. Daarnaast wordt verwacht dat onderzoek tegen die tijd zo ver is dat kinderen minder last hebben van de bijwerkingen die zo’n behandeling met zich meebrengt. Een hoopgevend beeld, met in het achterhoofd een streven naar een aantal van 100% dat geneest. Want ieder kind dat aan de gevolgen van kanker overlijdt is er een te veel. Voor zeven Nederlandse ziekenhuizen met een kinderoncologieafdeling was dit de aanleiding om het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie op te richten dat in 2017 in Utrecht wordt geopend. In samenwerking met het UMC Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek. Kika brengt geld bij elkaar om dit nieuwe centrum te realiseren, dat wetenschappers faciliteert in het behandelen en het opsporen van kinderkanker.

Voor Run for KiKa loopt toch iedereen warm? Lijf en gezondheid wel.

Run for KiKa is een van de initiatieven waarmee KiKa aandacht vraagt en bewustwording creëert voor kinderkanker. Op deze manier wordt geld bij elkaar gehaald om het onderzoek en het genezingspercentage van kinderkanker te vergroten en te bespoedigen. Run for Kika is een reeks hardloopevenementen in Nederland waar jong en oud warm voor loopt. Zowel renners, vrijwilligers als sponsoren zetten zich eensgezind in voor KiKa. Het Lijf en gezondheid Runningteam aarzelde evenmin en begaf zich 31 mei spontaan naar Spaarnwoude. Want voor zo’n doel loop je gewoon hard, dus gewoon weer gaan voor de 10 kilometer. Het prachtige recreatiegebied was het ideale decor van gezelligheid, teamgeest, rennen, bewustwording en voldoening, ondanks de regen. “Doorgaan tot we erbij neervallen, Lijf en gezondheid wil niet achterblijven”, was het motto van Joke en Bart. Met deze gedachte werd de 10 kilometer succesvol afgelegd. Hier doe je het voor, onder aanmoediging van de vele enthousiaste omstanders die de regen getrotseerd hadden. Bij de finish werden enkele bijzondere renners op het podium gehaald en geïnterviewd. Zoals Sander, die maar een long heeft en toch maar even 10 kilometer aflegde. Petje af en respect hiervoor. Een andere renster verklaarde haar deelname, omdat zestien jaar geleden haar broertje overleed aan de gevolgen van kinderkanker. Zo heeft ieder zijn of haar eigen verhaal. De Run for Kika vindt plaats op vijf verschillende locaties in Nederland, te weten: Almere, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Spaarnwoude op verschillende data. Er zijn drie verschillende afstanden: 10 kilometer, 5 kilometer en een speciale KidsRun van 1 kilometer. Krijg je ook de loopkriebels en wil je meedoen en je laten sponsoren? Of wil je dit mooie doel steunen? Doe het voor KiKa. Check hiervoor de website www.runforkika.nl. Bart Jonker Foto’s: bartjonkerproductions@yahoo.com        

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.