Korting op uw zorgpremie?

Honderd euro korting op uw zorgpremie? Dat kan. Met ANBO! Zorgpremies zijn een terugkerende last en vormen een zware aanslag op uw portemonnee.

“ANBO heeft voor zijn leden onderhandeld met 13 zorgverzekeraars”, aldus Elske. “Dat leverde forse kortingen op. Meer dan 100.000 ANBO-leden besparen inmiddels flink op die premie met het ANBO Zorgcollectief. “ Elske ter Veld legt uit hoe ze aan die korting kwam.

Altijd op zoek naar korting

“Ik moet echt de eindjes aan elkaar knopen en ben altijd op zoek naar hoe ik kan besparen. Dus ben ik meteen gaan bellen toen ik het artikel over de korting op de zorgpremie las. Iedereen die ANBO-lid wordt, kan meteen profiteren van de kortingen. Het lidmaatschap kost € 40,00 per jaar. Een aantal verzekeraars vergoedt zelfs het lidmaatschap. Bovendien biedt ANBO nog veel meer ledenvoordeel. Die kosten had ik er snel uit.” legt Elske uit. “Mijn partner en ik besparen nu samen 235 euro per jaar”

Kijk en vergelijk

Het is altijd verstandig om aan het eind van het jaar even goed te kijken naar de zorgverzekeringen voor het volgende jaar. Op de ANBO website staat een vergelijker. Daarmee kun je heel eenvoudig zelf alle zorgverzekeringen vergelijken. Dat loont beslist. Vaak biedt een andere zorgverzekeraar een beter pakket tegen een scherpere premie. Voor persoonlijk advies kun je ook 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met de ANBO SUCSEZ Zorgadvieslijn, tel. (0182) 30 45 00.

Korting zonder overstappen?

“Ik hoefde niet over te stappen naar een andere verzekeraar want mijn verzekeraar stond in het rijtje met kortingen. Toch hebben de onafhankelijke adviseurs van de Zorgadvieslijn nog even gekeken of mijn verzekering nog wel bij mij paste. Want een zorgbehoefte kan ieder jaar veranderen. Maar die van mij sloot nog goed aan bij mijn behoefte.” weet Elske te vertellen.  “De medewerkers van de Zorgadvieslijn zetten de lopende zorgverzekering dan gewoon om in een collectieve zorgverzekering met korting. Die kortingen lopen van 9 procent op de basisverzekering tot wel 17,5% procent op de aanvullende verzekering. Daarmee kun je honderd euro of meer per persoon besparen. Per persoon! Want ook inwonende partners en thuiswonende kinderen kunnen van de kortingen profiteren. ANBO heeft ook kortingen bedongen op jongerenpakketten.”

ANBO?

“Ik kende ANBO nog niet, maar ANBO komt op voor de belangen van huidige en toekomstige senioren. ANBO heeft in pensioenraden een stevige vinger in de pap. Ook in Den Haag houden de belangenbehartigers de druk op de ketel. Aan veel onderhandelingstafel zijn zij vertegenwoordigd Dat is hard nodig, nu veel onzekerheid bestaat over de toekomst van onze pensioenen en ons zorgsysteem onder druk staat. Ook daarom ben ik lid geworden.” geeft Elske aan.

Meer voordeel

Leden kunnen ook profiteren van de korting op energie en van schadeverzekeringen met een uitgebreide dekking zonder leeftijdsdiscriminatie, zonder eigen risico. Via ANBO krijg je met korting toegang tot de beste klusdiensten bij De Woningwachter. ANBO biedt sporten met korting. Tegen een kleine vergoeding kunnen leden ook gebruikmaken van hulp bij het invullen van hun belastingpapieren. De belastinginvullers helpen ook bij het aanvragen van zorg- en huurtoeslag als je daarvoor in aanmerking komt.

Raad en Daad

Daarnaast kunnen leden kosteloos bellen met de Raad  & Daad Advieslijn. Met alle soorten vragen over pensioenen of over belastingen. Over zorgkosten of het aanvragen van een traplift. ANBO heeft vrijwilligers opgeleid die alles weten van de soms ingewikkelde regels: ANBO Consulenten. Die komen zelfs bij de leden thuis. Net als de sociaal netwerkers. Die helpen eenzame ouderen om weer een actief, sociaal leven te krijgen door hen te stimuleren om aan lokale activiteiten deel te nemen en in contact te brengen met leeftijdgenoten. “Ook dat sprak me aan”, zegt Elske, “mijn moeder wordt al een dagje ouder en ik ben vaak lang bezig om zaken voor haar uit te zoeken.”

Gewoon lid worden

Het advies van Elske luidt dan ook: “Bel met de zorgadvieslijn, ga naar de website of stuur de bon in. Laat jouw korting berekenen en word gewoon lid.”

ANBO heeft kortingen geregeld bij 13 zorgverzekeraars: Aevitae VGZ  Avero Achmea  CZ  De Friesland  DeltaLloyd  Menzis  OHRA  ONVZ  PROLIFE  Salland VGZ  Zilveren Kruis Achmea  Zorg en Zekerheid

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.