Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie Kinderfysiotherapie is voor kinderen van 0-18 jaar oud, waarbij de normale ontwikkeling afwijkend of vertraagd is. De kinderfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut, want de behandeling van kinderen is niet te vergelijken met de behandeling van volwassenen.

Kinderen zijn constant in de groei, ze worden letterlijk groter maar ook hun houdings- en bewegingsvaardigheden en hun kennis groeit constant. De basis voor het bewegen wordt op jonge leeftijd gelegd. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar als een kind in deze ontwikkeling een achterstand of een aandoening heeft, is het heel goed mogelijk dat het zich daardoor ook op andere gebieden minder goed gaat ontwikkelen. Denk hierbij aan spel, sport en contact met leeftijdgenoten in de groep. Deze kinderen hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen of zij moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk verder te leven. Het is van groot belang vroegtijdig te starten met de juiste zorg, zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen en weer "lekker in zijn vel" kan zitten. Een aantal veel voorkomende aandoeningen bij kinderen zijn de voorkeurshouding bij baby’s, schrijfproblemen en problemen in de prikkelverwerking. Er is sprake van een voorkeurshouding bij baby’s als de baby bijna altijd het hoofd dezelfde kant op gedraaid heeft of juist bijna altijd plat op het achterhoofd ligt. De oorzaak kan zeer divers zijn. Door de voorkeurshouding kan uw baby’s hoofd afplatten. Wij kunnen deze afplatting berekenen via een speciale meetmethode.Ruim 30 procent van de kinderen op het basisonderwijs heeft schrijfproblemen. Dat kan zich uiten in:
  • Een slecht leesbaar handschrift
  • Het maken van sommige letters op een vreemde manier
  • Een pijnlijke hand, arm, nek tijdens schrijven
  • Het niet op tijd af krijgen van het werk door een te laag schrijftempo
  • Een vreemde manier van vasthouden van de pen
Schrijven is een belangrijke vaardigheid om goed te kunnen functioneren op school. School zal bij de behandeling betrokken worden zodat al het geoefende direct in de praktijk toe te passen is. Kinderen kunnen problemen hebben in de sensorische informatieverwerking oftewel in de verwerking van prikkels. Ons lijf krijgt de hele dag een enorme hoeveelheid prikkels toegediend welke verwerkt moeten worden. Prikkels welke we voelen, horen, zien, proeven en prikkels die ons evenwicht verstoren. Meestal gaat dit probleemloos, maar bij sommige kinderen wordt deze prikkelverwerking verstoord. Dan kunnen ze overgevoelig worden voor bepaalde prikkels, of juist ondergevoelig. Dit leidt er meestal toe dat uw kind minder goed kan spelen of leren. Als u bovenstaande bij uw kind herkent, dan kunnen wij misschien iets voor u betekenen. Neem dan vrijblijvend contact op met Fysiotherapie Zeeweg. www.fysiotherapiezeeweg.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.