Ketamine bij depressie

Tijdens deze coronacrisis wordt iedereen meer op zichzelf teruggeworpen. Gevoelens van onzekerheid, spanning, angst en somberheid kunnen toenemen.

Zeker voor mensen die kwetsbaar zijn en/of zich al depressief voelden kan de lockdown voor ernstige depressieve klachten zorgen. 

Depressie

Een depressie kan op alle leeftijden voorkomen, zowel bij jong als oud. Bij ongeveer 30% van de populatie depressieve patiënten is er sprake van therapieresistentie. Dit houdt in dat eerdere behandelingen geen of onvoldoende effect hebben gehad. Bevindt u zich in dit stadium, dan kunnen wij u mogelijk helpen met ketamine-infusiebehandelingen.

Ketamine bij depressie

Ketamine is oorspronkelijk ontwikkeld als pijnstiller en als narcosemiddel bij operaties. Onder de naam ‘Special K’ wordt het medicijn ook recreatief gebruikt als partydrug. Een kleine hoeveelheid geeft een dromerige roes, maar wanneer je er te veel van binnenkrijgt, kan dat heftige trips veroorzaken. Als middel tegen depressies wordt het echter via een infuus in de juiste dosis toegediend. Waar andere antidepressiva vaak langere tijd (soms enkele weken) nodig hebben voordat ze optimaal hun werk doen, kan ketamine al binnen een uur na toediening voor verbetering zorgen.

Behandeling

Wilt u meer weten over deze behandeling of over de vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Afbeelding: pixabay

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.