Meer lachen goed

Met eenvoudig meer te lachen, word je intuïtie meer intuïtiever, krijg je betere leerprestaties en word je creatiever. Echt waar!   Ja, ja, dat zal wel, zal je wel denken.

Gelijk heb je, maar het blijkt echt waar te zijn. Intuïtie voor je zesde zintuig, meer lachen goed Als je lacht dan verhoog je je energieniveau, je bloed gaat sneller stromen, je neemt meer zuurstof op en je maakt endorfine aan. Je voelt je goed en als je je goed voelt dan ben je meer gevoelig voor de signalen uit je omgeving, zo simpel is het. Volgens Laura Day (schrijfster van Practical Intuition) zijn we verleerd om te luisteren naar onze intuïtie. We hebben geleerd om naar onze logica te luisteren. Daar is niets mis mee, maar als we daarmee onze intuïtieve, eerste gedachten wegstoppen gaat het mis. Door te lachen gaan we ons veiliger en zekerder voelen. Dit maakt dat we ook meer geneigd zullen zijn om beter te luisteren naar onszelf, onze intuïtie. En wat blijkt, de logica sluit er dan ook bij aan. Intuïtie is voor de meeste mensen niet iets om dagelijks bij stil te staan, maar als je er even bij stilstaat, hoe is het dan met jouw intuïtie? Luister je ernaar? Leerprestaties naar de top Lachen helpt je om je leerprestaties te verbeteren. Ze nemen toe met maar liefst 25%. Er is al veel onderzoek naar gedaan. Het blijkt dat dit cijfer zowel voor kinderen als voor volwassenen geldt. In scholen in India wordt iedere dag lachyoga gedaan, ’s morgens voor de lessen en aan het einde van de dag voor de kinderen weer naar huis gaan. Iedereen doet mee,  alle klassen, alle leerkrachten en het hoofd van de school. Die onderzoeksresultaten zijn mooi, maar mooier zijn de reacties van kinderen, leerkrachten en ouders.
  • Kind: Vroeger durfde ik niet naar school, ik was echt heel verlegen, maar nu durf ik wel. Ik heb zelfs een paar vriendinnetjes.
  • Leerkracht: De kinderen zijn tijdens de lessen rustiger en letten beter op. Wat ook opvalt, is dat het pestgedrag enorm is gedaald. Kinderen voelen zich prettig en veilig.
  • Ouder: Mijn kind ging vroeger niet graag naar school. Nu staat hij te trappelen. Zijn cijfers zijn een punt gestegen en hij is gelukkiger. Heb jij er weleens over nagedacht om je (leer) prestaties te verbeteren? John Cleese zegt over creativiteit dat je in de juiste stemming moet zijn. Creëer een prettige stemming door een oase te maken in het midden van alle dagelijkse stress. Hoe maak je een oase in het midden van stress? We weten bij de lachclubs dat je door te lachen in het ‘nu’ komt. Je creëert met een lach vanzelf die oase waarover John Cleese het heeft. En in een lachclub is er ook een begin- en een eindtijd.
  • Je creativiteit neemt toe, terwijl je jouw oase maakt in een zee van lachen. Hoe maak jij je oase?
  • Door grenzen te stellen aan tijd en ruimte. Bepaal een start- en eindtijd en zorg dat je NIET gestoord kan worden. Telefoon uit! Juist door je oase los te koppelen van je normale leven kun je gaan spelen.
Creatiever met creativiteit John Cleese zegt over creativiteit dat je in de juiste stemming moet zijn. Creëer een prettige stemming door een oase te maken in het midden van alle dagelijkse stress. Hoe maak je een oase in het midden van stress? Door grenzen te stellen aan tijd en ruimte. Bepaal een start- en eindtijd en zorg dat je NIET gestoord kan worden. Telefoon uit! Juist door je oase los te koppelen van je normale leven kun je gaan spelen. We weten bij de lachclubs dat je door te lachen in het ‘nu’ komt. Je creëert met een lach vanzelf die oase waarover John Cleese het heeft. En in een lachclub is er ook een begin- en een eindtijd. Je creativiteit neemt toe, terwijl je jouw oase maakt in een zee van lachen. Hoe maak jij je oase? Bron: www.lachwinkel.nl www.femna40.nl    

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.