Houtgerookte zalm

Houtgerookte zalm Voorbereiding: 10 minuten Je hebt nodig: * 200 g houtgerookte zalm, plakjes * 100 g verschillende soorten sla en/of witlof * 1 limoen (biologisch), zest en sap * 2 el kappertjes, fijngehakt * 1 bosuitje, in ringetjes * 3 el extra vierge olijfolie * ½ - 1 el (manuka)honing Extra’s: - Vul aan met rucola, postelein, raapstelen of waterkers. - Doe wat fijngehakte dille door de dressing en salade voor een klassieke combinatie.

Redactie

- Ook mosterd, mierikswortel, knoflook of peterselie passen goed bij dit recept. Tip: - Wil je deze salade voorbereiden of meenemen? Schenk dan op het laatste moment de dressing over de salade. Bereiding: - Was zonodig de sla, droog in de slacentrifuge en scheur in kleinere stukken. - Maak een dressing van de zest, limoensap, olijfolie, de kappertjes en honing. - Breng op smaak met zout en peper. - Meng de salade met een deel van de dressing en leg deze op een bord. - Leg de plakjes gerookte zalm in bergjes op de salade. - Giet nog een beetje dressing over de zallm en maal er nog wat peper over. Dit recept is uit het nieuwe kookboek ‘OERsterk Eten: Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos. www.richarddeleth.nl    

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.