Hoe blijf jij in balans?

We leven in een drukke tijd waarin continue veel op ons afkomt. Het valt soms niet mee om daarbij de balans te bewaren...

Wat doe jij om in balans te blijven en gebruik je daar hulpmiddelen bij?

Het is een rare wereld

De wereld om ons heen vraagt veel van ons. Er gebeurt van alles, en het lijkt erop dat onze wereld er nu alweer compleet anders uit ziet dan een jaar geleden het geval was. Hoe zal het er volgend jaar voorstaan? In wat voor wereld leven we dan?

Dit soort vragen, kunnen zorgen voor veel spanning. Spanning die zich ophoopt in je lijf en in je hoofd. Je kunt er klachten van krijgen. Veel mensen slapen erg slecht als ze te veel spanning met zich meedragen. Anderen worden er vooral heel erg moe van, en zouden het liefst de hele dag op bed blijven liggen. Je kan er nerveus van worden, of prikkelbaar. Het gevoel dat alles je even te veel is, omdat je simpelweg nooit helemaal tot rust kan komen.

Dit is allemaal niet vreemd, en vrijwel iedereen herkent dit. Het is dus niet direct iets om je zorgen om te maken. Dat neemt echter niet weg dat dit soort klachten en gevoelens vervelend kunnen zijn, en je er graag iets aan zou doen om ze te verminderen. De balans in je leven weer terug zien te krijgen, zodat je weer beter in je vel komt te zitten, en het gevoel hebt dat je de wereld weer aankan. Maar hoe bereik je die balans?

Zorg voor ontspanning

Bij veel zaken die in de wereld spelen moet je inzien dat er weinig is dat jij eraan kan doen. Het is niet nodig om er continue over te piekeren, want dit gaat jou, en de rest van de wereld, niet dichterbij een oplossing brengen. Het nieuws volgen is prima, maar zorg er ook voor dat er genoeg momenten zijn waarop je het even loslaat.

Ga actief op zoek naar dingen die jou ontspanning bieden. Wat dat is, is per persoon verschillend. Misschien kom jij wel tot rust bij het lezen van een goed boek. Of ga je liever een lekker stuk wandelen of hardlopen? Een lekker warm bad kan helpen, maar ook yoga of meditatie zijn populair.

Daarnaast kun je ervoor kiezen hulpmiddelen te gebruiken om je beter te voelen. CBD olie van Cipdol.nl is bijvoorbeeld erg populair. Cibdol is een stofje dat uit hennep wordt gehaald, en veel voordelen kan hebben. Het kan je bijvoorbeeld helpen om met je angsten om te gaan, zodat je je al snel een stuk meer ontspannen kan voelen. Veel mensen hebben er al baat bij gehad, dus merk je dat je door je gepieker niet aan ontspanning toekomt, is het het proberen zeker aan te raden.

Photo by Aphiwat chuangchoem from Pexels

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.