Het medicinaal gebruiken van cannabis doe je zo

Wil je graag beginnen met het gebruiken van cannabis? Lees snel verder en leer alles over het medicinale gebruik van cannabis.

Veel mensen vinden het fijn om voor hun lichamelijke klachten cannabis te gebruiken. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je ’s nachts goed slaapt, minder klachten hebt of dat bepaalde klachten voor een aantal uur minder sterk zijn. Ook kan het je bijvoorbeeld kalmeren, waar veel mensen ook baat bij hebben. Om die redenen kan het heel fijn zijn om cannabis medicinaal te gebruik. Wil je graag beginnen met het gebruiken van cannabis op deze manier? Lees snel verder en leer alles over het medicinale gebruik van cannabis.

Druppels

Wat erg veel mensen doen en waarschijnlijk ook de meest gekozen optie, is het nemen van druppels CBD-olie. Dit is dan ook een makkelijk product om in te nemen en de effecten hiervan houden lang aan. Bij de een is dit ongeveer vijf uur, terwijl het in sommige gevallen tot 24 uur werkzaam kan blijven. Je neemt enkele druppels hennepzaadolie van Royalqueenseeds, waardoor je een nauwkeurige en precieze dosering in kan nemen. Dit zorgt er ook voor dat je niet high wordt van de druppels. De stoffen waar je high van wordt, zijn eigenlijk al niet meer aanwezig in de olie. Je kan deze olie gemakkelijk zelf thuis maken, maar ook in de winkels en online is het gewoon te krijgen.

Roken of verdampen

Je kan de cannabis natuurlijk ook op traditionele manier inhaleren door het te verbranden of verdampen. De gezondste optie van deze twee is het verdampen van de cannabis, aangezien je met deze methode geen rook inademt en dus geen schadelijke stoffen in je longen krijgt. Wel zitten er nadelen aan deze (twee) methodes. Zo word je natuurlijk gewoon high of stoned van het roken of verdampen van cannabis en zal je dus de uren erna een stoned gevoel hebben. Na enkele uren moet je het ook weer opnieuw doen om de effecten wederom te krijgen. Aan het eind van de dag ben je dus erg slaperig, wat niet ideaal is.

Eten of drinken

Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld thee te zetten van cannabis, of om het te verwerken in een gebakken product. Een voordeel hieraan is dat het een makkelijke manier is om het in te nemen. Anderzijds duurt het wel lang tot het effect werkzaam is en kun je gemakkelijk te veel of te weinig nemen. Hierdoor is dit niet de meest ideale optie. Wel is het zo dat wanneer je iets wat gebakken is met cannabis eet, je hier de effecten urenlang van zal voelen.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.