Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Ken je ze al, herfstrapen? Ze zijn een kruising tussen kool en koolraap en staan ook wel bekend als knolletjes. Ze zijn wat zoet van smaak en in dit gerecht gebruiken we ze voor een heerlijke puree.

Voorbereiding (15 minuten)

Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen en de herfstraapjes. Schil de knolletjes en de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil of boen je de pastinaak goed schoon. Snijd de pastinaak vervolgens in de lengte door de helft, beide helften in reepjes en deel deze in drie stukjes. Veeg de paddestoelen schoon en snijd/scheur deze in plakken/stukken.

Bereiding (25 minuten)

Kook de herfstrapen en de aardappelen gaar in 15 à 20 minuten met een beetje zout. Verhit wat olie in een bakpan en fruit hier de ui in. Vervolgens bak je de pastinaak mee totdat ze goudbruin en beetgaar zijn. Net voor het einde voeg je de paddestoelen toe, roerbak ze kort mee. Maak het af met vers gemalen peper en eventueel wat zout.
Verhit de melk in een pannetje, let goed op voor overkookgevaar! Als het warm is, haal het pannetje van het vuur en laat even afgedekt staan.
Giet de aardappelen en knollen af en pureer het geheel vervolgens met een pureestamper fijn. Giet beetje bij beetje de melk toe en roer het door de puree, zorg dat het een smeuïge, maar wel stevige puree blijft! Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de puree met daarnaast het roerbaksel van pastinaak en paddestoelen en garneer met wat veldsla.

Kijk voor meer inspiratie en recepten op:
www.beebox.nl

Deel dit bericht op

Lees ook

Recepten

28-11-2016 om 11:39

Tags: , ,


Reageren op dit artikel