Groene smoothie!

Volgens mij eten er nog maar weinig mensen 200 gram groente en 2 stuks fruit per dag wat toch echt wel het minimum is.Een groente smoothie is op de eerste plaats heel erg lekker ondanks dat hij groen ziet.

Volgens mij eten er nog maar weinig mensen 200 gram groente en 2 stuks fruit per dag wat toch echt wel het minimum is. Een groente smoothie is op de eerste plaats heel erg lekker ondanks dat hij groen ziet. En het is zo'n makkelijke manier om veel verse groente binnen te krijgen dat ik nog steeds niet begrijp dat niet iedereen ze maakt. Het hele jaar door is er volop groene bladgroente verkrijgbaar wat uitermate geschikt is om te gebruiken. Doordat je alles van de groente gebruikt en deze niet uitperst krijg je ook nog eens de vezels binnen. Als je jezelf daarbij aanleert om een beetje op de smoothie te kauwen (voor de spijsvertering) dan heb je echt een makkelijk gezonde & lekkere manier om je vitaminen en mineralen niveau op peil te houden.

Wat zit er dit keer in voor 2 liter smoothie:

- 1 avocado (mag niet ontbreken voor de smeuïgheid, romigheid en de juiste vetten!) - 1 grote banaan (mag niet ontbreken voor de zoetigheid) - 2 handenvol verse spinazie - 1 grote hand vol snijbiet - 500 ml vruchtensap zonder toegevoegde suiker - water Je kunt eindeloos variëren met groente... andijvie, rauwe biet, rucola, raapstelen, witlof, basilicum, peterselie...allemaal prima te gebruiken. Mocht je een blender willen aanschaffen, koop er dan 1 met een 2-liter beker, zo kun je voor 2 dagen vooruit maken. Als je een hele citroen (zonder schil) toevoegt zorg je ervoor dat de smoothie 2 dagen goed en mooi op kleur blijft. www.healthyjeltje.com

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.