Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

‘Ja!’ hoor ik u nu zeggen, ‘dat gebruik ik al jaren!’ Maar nee, dat is niet de bedoeling!
Echinacea werkt bij veel mensen erg goed bij beginnende griep en verkoudheid. De effectieve werking hiervan is ook bewezen in diverse studies.

Wat doet echinacea eigenlijk?
Door het innemen van echinacea geeft u het lichaam een seintje dat er ‘indringers’ in het lichaam zijn (virussen en bacteriën) en dat die bevochten moeten worden. Hiervoor heeft het lichaam zijn eigen afweer, namelijk de witte bloedlichamen. Het gebruik van echinacea stimuleert de aanmaak van deze cellen, waardoor de afweer toeneemt. Je vergroot als het ware je eigen legertje met goede soldaten.

Wat is nu de valkuil?
Veel mensen gebruiken echinacea de hele winter door, ook wanneer men niet ziek is. Daar gaat het mis. Het lichaam heeft die extra afweer niet nodig als je niet ziek bent. Het gebruik van echinacea is dan eigenlijk ook maximaal zo’n zes weken effectief. Als u in die periode niets mankeert, zal het lichaam de extra stimulans van het verhogen van de afweer gaan negeren, want er is niets aan de hand. En als dan het moment komt dat u het wel echt nodig heeft, zoals nu tijdens een griepgolf, dan werkt de echinacea dus niet (optimaal). Het juiste gebruik van echinacea is dus te wachten tot u de eerste verschijnselen heeft, óf als u weet dat die (drukke) periode eraan komt waarin u zeker niet ziek wilt worden. Dan starten en na zes weken last u een pauze in van ongeveer twee weken, alvorens u weer opnieuw een periode van zes weken effectief kunt gebruiken.

Wilt u meer informatie over griep en hoe die te voorkomen?

Komt u eens langs bij Gezond & Wel aan de Kerkweg 16 in Limmen of bel: 072 5053138.

 

 

Deel dit bericht op

Lees ook

» Het Vrouwenhart: begeerd maar miskend
» Is olijven eten gezond?
» Baby’s hebben extra vitamine K nodig
» Vleesboom, wat nu?
» Sluipmoordenaar: Hoge bloeddruk en cholesterol.
Redactie

20-03-2015 om 14:18

Tags: , ,


Reageren op dit artikel