Floaten iets voor u?

Floaten is gewichtloos drijven op een laag zeer zout water. Het is een zeer effectieve methode om te ontspannen en stress te verminderen.

Ook de internationale wetenschap schaart zich achter deze bijzondere ontspannings-methode. Onderzoek toont aan dat floaten verlagend werkt bij een hoge bloeddruk en ook het hartritme stabiliseert. Floaten stimuleert de circulatie van bloed en zuurstof. Door een betere bloedsomloop versnelt floaten het herstel van blessures en pijntjes. Ook bij psychische klachten is floaten een probaat middel. Zo wordt het ingezet bij stressbehandeling, burnouts en angstbestrijding. En piloten en cabinepersoneel vinden in floaten het ultieme middel tegen een jetlag. Ook topsporters hebben het inmiddels ontdekt. Floaten herstelt het lichaam na een topprestatie en helpt ook in de voorbereiding naar een belangrijke wedstrijd, zowel fysiek als mentaal. Wetenschappelijk is bewezen dat één floatsessie gelijk staat aan vijf uur nachtrust. Floaten heeft daarnaast een geestverruimende werking en zorgt voor creativiteit, inspiratie, dromen en beeldend denken. Met floaten haalt u het beste uit uzelf en doordat bij floaten endorfine vrijkomt, gaat het gepaard met een gevoel van geluk en euforie.

Wie wil dat nu niet, Floaten iets voor u?

Bewezen effecten van floaten: - ontspant het lichaam bij stress, spierpijn en spierkrampen; - versterkt de werking van bijvoorbeeld fysiotherapie en manuele therapie; - verbetert de sportprestaties; - verbetert de opname van voedingsstoffen en de werking van insuline; - brengt verlichting bij restless legs; - verlicht pijn en vermoeidheid bij reuma, fibromyalgie en (vage) pijnklachten; - is heilzaam bij en herstelt chronische schouder-, nek- en rugklachten (bijvoorbeeld bij whiplash en RSI); - versterkt het immuunsysteem; - helpt migraine te voorkomen of te verlichten; - helpt zwangerschapsvergiftiging te voorkomen; - herstelt het slaapritme; - vermindert en verlicht huidklachten; - stimuleert de synchronisatie van de linker en de rechter hersenhelft en heeft daarom een positieve invloed op het geheugen, het denken, de leerprestaties, de creativiteit, de concentratie en het zelfvertrouwen; - versnelt het herstel na (sport)blessures, operaties en chemokuur (gemiddeld met 30 %). Bron: www.blitzwellness.nl  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.