Bevorder je algehele gezondheid met een wandelvakantie

Ben je ook plannen aan het maken voor aanstaande zomer? Dan kunnen we je een wandelvakantie in Frankrijk absoluut aanraden! Lees snel verder.

We maken in Nederland een tweede lockdown door. Dit heeft verschillende nadelen, bijvoorbeeld dat we onze tijd voornamelijk thuis doorbrengen. Dit brengt het risico met zich mee dat we veel te veel blijven zitten. Gelukkig biedt een dagelijkse wandeling een eenvoudige en gezonde remedie. Want wandelen is goed voor alles: je gewicht, geheugen, botten, spieren, hart, bloedvaten en bloeddruk. Door dagelijks minstens een half uur te lopen, gaat je humeur er ook nog eens op vooruit. In het bijzonder als je dat doet dit tijdens een vakantie in een zonnig land met een afwisselende natuur. Ben je ook plannen aan het maken voor aanstaande zomer? Dan kunnen we je een wandelvakantie in Frankrijk absoluut aanraden! Lees snel verder om alvast goede ideeën te verzamelen. 

Gevarieerde wandeltochten 

Het is niet zonder reden dat Frankrijk onder liefhebbers van wandelen een populaire bestemming is. Zo is de kans op mooi weer vrijwel altijd groot en biedt het maken van wandeltochten de perfecte manier om het land te ontdekken. Dat is in het bijzonder aantrekkelijk als je avontuurlijk bent ingesteld. Van tevoren weet je nooit precies wat je tijdens een tocht gaat zien en meemaken, want door te wandelen kom je op verrassende plaatsen. Bovendien biedt Frankrijk je eindeloos veel variatie. Of je nu een zonnige wandeling over de brede stranden wilt maken, zin hebt in een intensieve wandeltocht door de bergen of door de uitgestrekte wijngaarden wilt lopen. De Fransen spelen daar in iedere streek goed op in door wandelaars te faciliteren in duidelijke bewegwijzering.  

Lange en korte routes 

Die bewegwijzering wordt ondersteund door Office du Tourisme, ofwel de Franse versie van de VVV. Daar voorzien ze je van tips en advies voor de mooiste korte en lange wandeltochten over speciaal aangelegde wandelpaden. Ook kun je daar gratis of tegen een kleine vergoeding allerlei leuke wandelroutes meenemen. Die voeren je door de bergen, heuvels en natuur, maar ook door eeuwenoude steden en idyllische dorpjes. Daar is het ook mogelijk om en passant te winkelen bij kleine boetiekjes, musea te bezoeken en te lunchen of te dineren bij gezellige bistro’s en sfeervolle restaurants. Want op een dag vol van adembenemend mooie landschappen, Romeinse en Middeleeuwse overblijfselen, kunst en cultuur, wil je de inwendige mens natuurlijk ook goed verzorgen.

Eigentijdse faciliteiten 

Wat na een dag wandelen natuurlijk ook niet mag ontbreken, is het strekken van je benen. Want door goed uit te rusten, ontspannen je spieren en gewrichten en ben je de volgende dag weer helemaal klaar voor een nieuwe tocht. Zoek je naar een uitvalsbasis die van alle eigentijdse gemakken is voorzien? Een vakantiehuis reserveren biedt je diverse voordelen en verzekert je van alle faciliteiten die je wandelvakantie compleet maken. Omdat je er over een eigen keuken, toilet, badkamer, tuin en terras beschikt, kun je bij een vakantievilla veilige afstand bewaren. Zo weet je zeker dat je na de vakantie weer gezond thuiskomt. 

Strikte hygiënerichtlijnen

Diverse gerenommeerde ketens spelen hier met hun vakantieparken in de wandelgebieden van Frankrijk op in. Zo zijn de kleinschalige parken gelegen in dunbevolkte gebieden, wordt er overal strikt toegezien op de hygiënerichtlijnen en is er ruime afstand tussen de villa’s. Omdat er in Frankrijk een veel strenger beleid is dan in Nederland, is het aantal besmettingen verhoudingsgewijs veel minder. Een veilige wandelvakantie is dus gegarandeerd. En mocht het allemaal heel raar lopen, dan kun je terugvallen op de honderd procent corona-geld-terug-garantie. 

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.