7 Manieren om je vetverbranding te verhogen

Wil je overgewicht kwijtraken, of de puntjes op de i zetten? Het kan allebei! Iedereen heeft andere doelen om de vetverbranding te verhogen.

In Nederland is overgewicht voor een hoop mensen een probleem. Je kan hier verandering in brengen door je voedingspatroon te verbeteren. Maar daarbij ook met sporten en lichaamsbeweging je vetverbranding te verhogen.

In de sportwereld is het vaak finetunen van de sportprestaties, om nog meer definitie te creëren. Wat je doel ook is, hieronder laten we je zien op welke manieren dit effectief kan worden gedaan.

Laten we beginnen…

Neem onderstaande trainingsmethodes door en kijk wat het beste bij jou past. De meeste zijn wellicht bekend, maar andere zullen je verassen. Ontdek ze hieronder.

Hardlopen

De eerste trainingsmethode die bij mensen opkomt voor vetverbranding, zal hardlopen zijn. En niet geheel onterecht. Je kan er namelijk zeker vet mee verbranden.

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe intensief en met welke frequentie je hardloopt. Ga je na een stuk taart een keertje hardlopen, en denk je dat alles er nu af gesport is? Op die manier ben je niet helemaal juist bezig.

Zeker hardlopen zal je veel vaker moeten doen, om er echt de resultaten van te zien. Hierbij is opbouwen natuurlijk wel belangrijk, samen met goede hardloopspullen (schoenen, kleding, drinkfles en wat eten voor tijdens het hardlopen etc.). Je vetverbranding zal er wel van omhoog gaan.

Spinning

Je ziet ook steeds meer mensen meedoen aan spinninglessen, of er zelf eentje kopen. Het is een vrij intensieve training die je vaak gezellig in groepsverband doet. Ga je een paar keer per week naar een lesje, zal je vetverbranding hier zeker van omhoog gaan.

Roeien

Bij roeien op een roeitrainer gebruik je jouw hele lichaam. Het is een vrij natuurlijk beweging, maar let goed op je uitvoering. Wanneer je hiermee begint kan je er steeds een schepje bovenop doen.

Je zal met roeien voornamelijk de vetverbranding verhogen, maar ook sterker worden. Het is een fijne oefening die iedereen makkelijk kan uitvoeren. Probeer het maar.

Een roeiapparaat vind je meestal wel in de wat grotere sportscholen, of kan je zelf eenmalig aanschaffen. Let hierbij wel op de verschillend modellen. En elke voor- en nadelen ze hebben.

Crosstraining

Verder zie je in wat grotere aantallen vaak crosstrainers in de sportscholen staan. Het fitnessapparaat is razend populair. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met de combinatie van vetverbranding, trainen van je hele lichaam en dat ze (tamelijk) blessurevrij zijn.

Je maakt namelijk een vloeiende beweging, waarbij je niet (zoals bij hardlopen) bij elke stap schokken maakt. Verder kan een crosstrainer wel intensief zijn en gebruik je met de hendels die je met jouw armen heen en weer beweegt, ook je hele lichaam tijdens een crosstraining. Het is ook leuk om te doen. En vetverbranding wordt er ook zeker mee gestimuleerd!

Krachtsport

Veel mensen denken bij vetverbranding vaak direct aan een vorm van cardo, maar wat denk je van krachtsport? Bodybuilding, powerliften of zelfs fitness zijn ideale manieren van trainen om je vetverbranding te verhogen. Je bouwt namelijk niet alleen aan een sterk, mooi en gestroomlijnd fysiek …de vetverbranding wordt ook verhoogt.

Ook in de rustperiodes na je trainingen, blijft je vetverbranding een stuk hoger liggen dan normaal. Het heeft mede te maken met de energie die spiergroepen verbruiken in vergelijking met vetmassa. En dit werkt vetverbranding weer in de hand.

Het is dus een zeer effectieve manier om ook iets aan je vetverbranding te doen. Je kan er echter nog dingen bij doen, om helemaal voor die sixpack te gaan. Maar hierbij is het wel belangrijk ook iets aan je leefstijl te doen, waarbij voeding ook een belangrijk rol speelt (wat je eet en drinkt, en soms ook hoeveel).

HIIT

Deze trainingsvorm combineert eigenlijk krachtsport en pittige cardio in een korte en compacte workout. Ideaal voor iedereen die heel effectief de vetverbranding wil verhogen. Je zal wel sterker worden, maar niet gelijk hele grote spierbundels krijgen.

HIIT is feitelijk korte intensieve krachtsinspanningen afwisselen met rustperiodes. Je zal hiervoor wel de juiste methodiek moeten hanteren. Wil je er meer over weten, lees je dan goed in hoe het precies werkt.

Zo pluk je er namelijk optimaal de vruchten van. In de meeste sportscholen kan een fitnessinstructeur je hier ook wel bij helpen. En anders kan je ook even het nodige onderzoek doen, vragen aan anderen en vervolgens een perfecte HIIT training neerzetten om je vetverbranding te verhogen.

Assault Airbike trainingen

Er zijn wel mensen die weten wat het is, maar voor sommige is dit misschien de vreemde eend in de bijt. Maar iedereen die er ervaring mee heeft, is er behoorlijk lovend over. Het lijkt iets op een crosstrainer, maar dan nog wat geavanceerder.

Je kan met een Assault Airbike aan krachtsport, en tegelijkertijd ook lekker intensief aan cardio doen en krijgt hiermee een pitte training voor je kiezen. Hij is net iets stoerder dan een crosstrainer en werkt ook wat anders. Maar in gebruik is hij wel eenvoudig, het is eigenlijk iets voor mensen die nog iets meer uitdaging willen op een fitnessapparaat.

Wil je er het fijne van weten? Je kan meer informatie vinden in dit artikel, waarin de Assault Airbike uit de doeken wordt gedaan. Een interessant artikel voor iedereen die er meer over wil ontdekken.

Conclusie

Wat je ook doet, zorg dat je er vandaag nog mee begint. Je ziet dat er een hoop manieren zijn om je vetverbranding te verhogen. Ga wel altijd aan de slag met het totaalplaatje, waarin je ook andere aspecten van een gezondere leefstijl meeneemt

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.