6 sporten die goed zijn om je conditie op peil te houden

Sporten op een verantwoorde manier is goed voor de gezondheid. Je houdt op die manier je conditie op peil en ontwikkelt andere vaardigheden.

We hebben een aantal sporten voor je op een rij gezet.

1. Vechtsporten, zoals judo of BJJ
Voor vechtsporten zoals Judo of Brazilian Jiu Jitsu heb jij weinig bijzondere sportmaterialen nodig. Een goed judopak of een BJJ pak kopen is het belangrijkste. Vechtsporten verlangen niet alleen fysiek veel van je, maar ook psychisch. Met snelle vechtsporten zoals judo en BJJ werk je aan explosiviteit en uithoudingsvermogen. Maar ook concentratie en tactisch inzicht zijn nodig om in deze sporten beter te worden. Op die manier sla je twee vliegen in één klap.

2. Zwemmen

Wist je dat je bij zwemmen maar liefst 800 keer zoveel weerstand moet overwinnen dan bij lucht? Maar er staat een groot voordeel tegenover, omdat je in het water in feite gewichtsloos bent. Zwemmen is daardoor een sport die de gewrichten nauwelijks belast. Maar je traint er wel alle spiergroepen mee, zeker als je meerdere zwemslagen afwisselt. Natuurlijk werk je met zwemmen ook voldoende aan je conditie als je het regelmatig doet.

3. Schaatsen en skeeleren

Als je begint met regelmatig te schaatsen of skeeleren kan je er zeker van zijn dat je je been en kuitspieren behoorlijk zal voelen na de eerste activiteiten. Tenslotte moet je door je knieën zakken en doen je benen flink wat arbeid, Maar deze sporten zijn ook goed voor je buik- en rugspieren. En wie regelmatig deze sporten beoefend zal zien dat zijn of haar conditie ook probleemloos gaat toenemen. Omdat er ook iets wordt gevraagd van je evenwichtsgevoel train je dat belangrijk onderdeel ook nog eens en vrijwel ongemerkt.

4. Dansen

Dansen is soms topsport maar het is op ieder niveau ook goed voor je conditie. Met dansen train je echt je hele lichaam of je nu ballet doet, salsa of hiphop. Dansen is niet alleen goed voor je spieren en conditie maar verbetert ook je motoriek en lichaamshouding. Met deze gezellige manier van sporten ben je goed bezig voor je lichaam terwijl je ook nog eens aan je sociale contacten kan werken. Dansen is plezier voor twee en bijzonder goed voor je gezondheid.

5. Yoga en pilates

Ook bij deze manier van bewegen zijn er meerdere voordelen. Met yoga en pilates train je je spieren en verbeter jij je conditie. Maar het heeft daarbij ook een ontspannende werking en het is een mooie manier om de stress van ons dagelijks drukke bestaan even te vergeten. Train je spieren maar ook je geest. Denk overigens niet dat yoga en pilates geen zweetdruppeltjes zal verliezen.

6. Trampolinespringen

Trampolinespringen is beslist meer dan een favoriete manier van bewegen voor kinderen. Springen op de trampoline is ook voor volwassenen een leuke manier om een work-out te doen om aan je conditie te werken. Je werkt aan je conditie maar ook aan je motoriek, evenwicht, behendigheid en flexibiliteit. Bovendien is het gewoon een leuke bezigheid.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.