3 redenen waarom je pecannoten moet eten

Behalve enorm lekker, zijn pecannoten ook nog eens erg gezond. De pecannoot bevat onder andere veel eiwitten, zink en antioxidanten.

Pecannoten worden steeds populairder. De rijke smaak van de pecannoot en zijn boterachtige, knapperige structuur maakt ze perfect voor zowel zoete als hartige gerechten. Ook bij het ontbijt is de pecannoot super lekker. Voeg eens een handje pecannoten toe aan een kom havermout, of combineer ze met vruchten en yoghurt voor een lekkere, gezonde start van de dag!

Goed voor het hart

Behalve enorm lekker, zijn pecannoten ook nog eens erg gezond. De pecannoot bevat onder andere veel eiwitten, zink en antioxidanten. Deze stofjes helpen bij het verlagen van het slechte (LDL) cholesterol, en kunnen dus het risico op hart- en vaatziekten verminderen.  Een handje pecannoten per dag past perfect in een cholesterolverlagend dieet.

In de supermarkt vind je vaak alleen de gezouten variant. Ook lekker, maar ongezouten pecannoten zijn gezonder. Zijn deze lastig te krijgen? Je kunt tegenwoordig ook online pecannoten kopen.

Goed voor de lijn

Noten bevatten over het algemeen veel plantaardige vetten en calorieën. Toch zijn pecannoten een gezonde keus als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Pecannoten zijn namelijk rijk aan eiwitten en vezels, waardoor je langer een voldaan gevoel hebt dan wanneer je suikerrijke producten eet. Daarnaast zijn de noten een bron van vitamine B1. Deze vitamine helpt je lichaam om calorieën om te zetten in energie. De pecannoot geeft je verbrandingssysteem als het ware een boost, waardoor je efficiënter calorieën verbrandt. Ook hebben pecannoten een positief effect op de bloedsuikerspiegel. Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van pecannoten het risico op diabetes type 2 verkleint.

Immuunsysteem en stofwisseling

Pecannoten bevatten van nature veel zink. Dit mineraal is erg belangrijk voor ons lichaam, en speelt onder andere een rol in ons immuunsysteem en verschillende stofwisselingsprocessen. Het toevoegen van stukjes pecannoot aan ons dieet ondersteunt het immuunsysteem, en verkleint het risico op verschillende ziektes. Daarnaast is zink van vitaal belang bij de celdeling en celgroei in ons lichaam. Het stimuleert wondgenezing en weefselgroei, maar ook de aanmaak van bijvoorbeeld insuline. Het op peil houden van het zinkniveau is dus essentieel voor een gezond lichaam. Het dagelijks eten van pecannoten is een verantwoorde en lekkere manier om dit te bereiken.

Pecannoten ondersteunen ons lichaam op verschillende manieren. Omdat ze zo veelzijdig zijn, is het erg makkelijk om ze te verwerken in ons dagelijkse dieet. Maak bijvoorbeeld eens een gezonde carrot cake met pecannoten, of vermeng ze met kokos en gehakte dadels. Rol kleine balletjes van het mengsel, en je hebt verantwoorde energiebommetjes die perfect zijn voor in de lunchtrommel. Niet zo’n zoetekauw? Probeer dan eens pompoentaart met feta en stukjes pecannoot. Er valt eindeloos te variëren!   

  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.