Zes redenen om je te verdiepen in de nieuwe coachingstechniek Progressive Mental Alignment

Wie zich wel eens met coaching bezighoudt, is bekend met methoden als NLP (neuro-linguïstisch programmeren) en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Nu is er een nieuwe coachingstechniek: PMA (Progressive Mental Alignment).

Deze techniek werkt op basis van het onderbewustzijn en is revolutionair ten opzichte van andere technieken. Uit recent wetenschappelijke onderzoek zijn nieuwe ontdekkingen naar voren gekomen over de werking van het onderbewuste brein en het ontstaan van gezondheidsklachten en gedrag. Die ontdekkingen vormen de basis van Progressive Mental Alignment. PMA voegt een geheel nieuwe dimensie toe ter verbetering van een coachingstraject of trainingsmethode.

1. PMA is de enige techniek die de oorzaak van gezondheids- en gedragsproblemen direct en gericht bij de bron aanpakt.

Waar andere therapieën en technieken vooral gericht zijn op het bestrijden van symptomen, helpt PMA je om problemen bij de bron aan te pakken. De oorzaak van veel gezondheids- en gedragsproblemen zijn mentale storingen in ons onderbewustzijn. Ze vormen de onderliggende oorzaak voor onder andere psychosomatische gezondheidsproblemen en gedragsproblemen. Deze worden veroorzaakt door blokkades die in ons onderbewuste brein verborgen liggen. Ze hebben invloed op tenminste 75 procent van onze denkprocessen, overtuigingen, beslissingen, handelingen en gedragingen – en zelfs op onze gezondheid.

2. PMA voorkomt terugval in oud gedrag en klachten.

PMA voegt niets toe maar verwijdert blokkades uit ons onderbewustzijn. Na het vinden en onthullen van de inhoud van deze mentale storingen is herhaling of conditionering niet nodig. Een eenmaal getransformeerde blokkade is blijvend uit het onderbewuste systeem verwijderd.

3. Als cliënt bepaalt men zelf in welke mate PMA wordt toegepast.

Er worden geen diagnoses gesteld of conclusies getrokken. Er wordt uitsluitend gewerkt met wat de cliënten zelf uit hun onderbewustzijn halen. Hij of zij beslist zelf tot hoever ze gaan en wat te doen of niet te doen met de voorgoed opgeloste blokkades.

4. PMA begint waar de meeste andere methoden ophouden.

Waar andere technieken slechts een pleister plakken op de wond, levert PMA een blijvend resultaat. Je kunt er snel resultaat mee verkrijgen en erachter komen welke mentale storingen er in je brein verstopt zitten. PMA laat zien hoe en waarom bepaalde gebeurtenissen of delen van een gebeurtenis worden geblokkeerd.

5. Als je weet hoe informatie in je brein wordt verwerkt, weet je ook wat je kunt doen om jezelf én anderen te helpen.

Een computer reageert alleen met de juiste antwoorden als men de juiste opdrachten geeft. Het brein werkt net zo. Het onderbewustzijn is een soort supercomputer en heeft zijn eigen taalregels. Door die taalregels te kennen en te gebruiken, kunnen blokkades worden verholpen. Tot dusver is PMA de enige techniek die deze recent ontdekte onderbewuste taalregels respecteert en gebruikt.

6. PMA is het resultaat van het combineren van alle bestaande wetenschappelijke feiten over het brein tot één harmonieus model, The Unified Brain Model.

In The Unified Brain Model wordt duidelijk dat alles wat je ziet, hoort, ruikt, proeft, aanraakt en voelt wordt gecodeerd en opgeslagen. Elk van deze waarnemingen wordt vervolgens voorzien van codes. Met behulp van deze recent ontdekte codes verklaart PMA de oorzaak en ontstaan van gezondheidsklachten en gedrag.

Meer weten over PMA?

Nederlands onderzoeker, wetenschapper en holistisch geneeskundige Joop Korthuis is de ontwikkelaar en grondlegger van Progressive Mental Alignment. Joop Korthuis is zijn hele leven lang al een ontdekkingsreiziger op het gebied van het menselijk gedrag. Hij heeft verschillende boeken geschreven en internationale erkenning ontvangen voor zijn onderzoek naar menselijk gedrag en psychosomatische aandoeningen. Voor meer informatie over PMA en hoe je het zelf kan toepassen, is te vinden op de website: pmaminded.nl.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.