Welke job past bij mij? Zes tips!

Vraag jij je ook af: welke job past bij mij? Omdat je huidige baan geen uitdagingen meer kent? Je talenten niet volop worden benut?

Dus, zoek uit welke bezigheden en activiteiten je eindeloos inspireren en boeien. De tijd laten vergeten en je energie geven. Of vraag jezelf af wat je het allerliefst doet als geld geen rol speelt. Dus, stap uit je comfortzone en ga op onderzoek! Tip 2: Welke talenten heb je? En hoe staat het met je talenten? Ofwel: waar ben je een kei in? Weet je dat? Is taal helemaal je ding? Ben je misschien liever met je handen bezig? In de tuin, keuken of garage? Schrijf dat eens op. Doe eventueel ook navraag bij vrienden en familie. Wat vinden zij dat je supergoed doet? Tip 3: Waar moet je baan aan voldoen? Bedenk wat kenmerkend is voor je ideale baan. Werk je graag in een team? Op kantoor? Ben je een solist? Wil je wel of geen leiding geven? Voel je je thuis in een kleine of grote organisatie? Probeer het liefst tot in detail duidelijk te krijgen aan welke eisen je toekomstige job moet voldoen. Tip 4: Welke job past bij mij? Bereid je voor! Weet je wat je wilt en waar je droombaan aan moet voldoen? Dan kun je verder. Is je kennis up-to-date? Ook kun je overwegen ter kennismaking met je potentiele droombaan een stage te regelen. Zorg ook dat je online vindbaar bent. Zoek voorts contact met mensen die het werk doen dat jij ambieert. Vraag om adviezen en tips. Tip 5: Houd je vorderingen bij Antwoord vinden op de vraag: welke job past bij mij kost tijd. Realiseer je dat. Zie je zoektocht als een investering in je toekomst. Wat daarbij helpt is jezelf concrete en reële doelen te stellen en bijbehorende acties te formuleren. Kortom: schrijf ze op een groot vel papier en vink af wat je hebt gerealiseerd. Dat voorkomt dat je gaandeweg het traject ontgoochelt raakt. Daarbij maakt je zo niet alleen inzichtelijk en meetbaar wat je doet, maar het brengt je ook steeds een stapje dichterbij je einddoel. Tip 6: Neem de tijd en blijf realistisch Ook niet geheel onbelangrijk: ga niet overhaast te werk. Want, kies je voor een baan die je niet ligt? Dan kruipen de uren voorbij. Blijf verder ook realistisch. Welke baan is haalbaar voor je. Bedenk zeker ook welke andere mogelijkheden binnen je bereik liggen. En… misschien liggen er kansen bij je huidige werkgever. Informeer er in elk geval eens naar. En heb jij inmiddels antwoord op de vraag: welke job past bij mij? Aarzel niet langer. Ga aan de slag. Zet de mitsen en maren even opzij. Creëer de juiste mindset. Geloof in jezelf, zet de eerst stap en go for it! Sonnevelt organiseert regelmatig de Masterclass Ontdek je passie - Sonnevelt: voor iedereen die op zoek is naar zijn of haar passie.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.