Wat zijn de voor- en nadelen van haartransplantatie?

Ben je nog jong en valt jou haar momenteel ook al uit? Dan maakt dit je mogelijk onzeker. Er kunnen namelijk kale plekken ontstaan en dat ziet er niet fraai uit

Haaruitval wordt vaak geassocieerd met ouderdom. Toch kunnen mensen hier ook op jonge leeftijd al mee te maken krijgen. Ben je nog jong en valt jou haar momenteel ook al uit? Dan maakt dit je mogelijk onzeker. Er kunnen namelijk kale plekken ontstaan en dat ziet er niet fraai uit. Daarom is jou er waarschijnlijk veel aan gelegen om haaruitval tegen te gaan. Je kunt allerlei middeltjes gebruiken, maar dit werkt meestal niet. Kies daarom voor een haartransplantatie. Veel mensen twijfelen of dit iets voor hen is. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in deze tekst namelijk de voor- en nadelen van een haartransplantatie op een rijtje.

Voordelen

Als je niet bekend bent met een haartransplantatie, kies je ongetwijfeld niet direct voor zo’n ingreep. Je wilt immers wel weten wat de effecten ervan zijn. Omdat we graag van het positieve uitgaan, lichten we allereerst de grootste voordelen van een haartransplantatie uit.

1) Veel mogelijkheden

Op het gebied van haartransplantaties is vandaag de dag van alles mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld haren transplanteren om de kale plek rond een kruin op te vullen. Een andere optie is een haarlijn transplantatie. Dit kan zowel bij mannen als bij vrouwen. Deze transplantatie zorgt voor een beter en mooier aangezicht. Je kunt overigens ook een haartransplantatie ondergaan om inhammen te herstellen. Haartransplantaties kunnen eveneens gebruikt worden voor een baard of wenkbrauwen.

2) Het doet geen pijn

Omdat een haartransplantatie een medische ingreep is, denken veel mensen dat dit pijn doet. Toch is dit niet het geval. Tijdens de behandeling wordt er namelijk plaatselijk verdoofd. Het enige wat je hierdoor voelt, is een klein prikje van de verdoving. Het verplaatsen van de haren van het donorgebied naar het ontvangstgebied is vervolgens niet meer gevoelig. In de eerste dagen na de transplantatie kan er wel wat pijn ontstaan, maar dit gebeurt slechts heel af en toe.

3) Voorgoed verlost van kale plekken

Haren worden doorgaans getransplanteerd vanaf het achterhoofd. Waarom? Omdat deze haren een andere genetische aanleg hebben. Hierdoor vallen ze na de behandeling niet meer uit. Twee weken na de ingreep gebeurt dit overigens wel. Geen paniek, want in de maanden daarna produceren de verplaatste haarzakjes nieuwe haren. Deze haargroei is na vier tot vijf maanden zichtbaar.

Nadelen

Na het lezen van bovenstaande tekst ben je mogelijk enthousiast over een haartransplantatie. Voordat je de knoop doorhakt, moet je weten dat zo’n ingreep ook een paar nadelen met zich meebrengt. Wij zetten er hier twee op een rijtje.

1) Er kunnen littekens achterblijven 

Een eerste nadeel van een haartransplantatie is dat er littekens achter kunnen blijven. Dit is het geval als je kiest voor de FUE-methode. Hierbij wordt een stripje haar uit jouw hoofdhuid verwijderd. Er ontstaat een wond en deze moet naderhand gehecht worden. Zit je hier niet op te wachten? Kies dan voor een FUE haartransplantatie. De haren worden hierbij één voor één uit de hoofdhuid verwijderd. De kleine wondjes die hierdoor ontstaan, groeien vanzelf dicht.

2) Een haartransplantatie kan duur uitvallen

Veel mensen denken dat een haartransplantatie veel geld kost. Dat kan, maar het hoeft niet. De prijs hangt namelijk samen met het aantal haarzakjes dat je wilt transplanteren. Hoe groter het aantal haarzakjes, des te duurder een haartransplantatie uitvalt. Benieuwd wat een haartransplantatie jou gaat kosten? Vraag dan en offerte aan bij een gespecialiseerde haarkliniek.

Foto: Pexels

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.