3 tips om de kwaliteit van je haar te verbeteren

We dromen allemaal van een prachtig bos haar. Toch is de realiteit vaak anders.

Veel vrouwen (en mannen!) kampen met droog en beschadigd haar. Soms valt het zelfs in bosjes uit en blijft er enkel nog een slappe, droge en breekbare coupe over. Zonde, want je haar is jouw visitekaartje en bepaalt voor een groot deel de eerste indruk die anderen van jou hebben. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je jouw haar in betere conditie kunt krijgen. Daarom volgen hier 3 tips waarmee je de kwaliteit van jouw haar drastisch kunt verbeteren.

1.    Behandel gekleurd haar met Olaplex

Het is tegenwoordig heel normaal om onze haren te kleuren. Bijvoorbeeld bij het zien van de eerste grijze haren, maar ook om simpelweg een geheel nieuwe look te creëren. Sommige mensen vinden dit zelfs zo fijn, dat ze hun haar inmiddels al ontzettend vaak gekleurd hebben. Met alle gevolgen van dien. Wanneer dit namelijk niet op de juiste manier wordt gedaan, kan het je haar vreselijk beschadigen. Hierdoor oogt het droog en ongezond.

De meeste kappers maken daarom tegenwoordig al standaard gebruik van Olaplex wanneer ze haar kleuren. Dit serum zorgt er voor dat de kleur langer wordt behouden en het haar minder snel uitdroogt en beschadigt raakt. Je kunt Olaplex ook na het kleuren gebruiken om de droogheid te verminderen.

2.    Knip je haar regelmatig

Met name vrouwen vinden het vaak lastig om met enige regelmaat een kappersbezoekje in te plannen. Waarom zou je immers vaak naar de kapper gaan als je je haar toch het mooist vindt als het lekker lang is? Dat je over lang haar beschikt, betekent natuurlijk niet dat je lange lokken geen extra aandacht nodig hebben. In tegendeel zelfs. Als je gezond en lang haar wilt hebben, is het juist belangrijk om de puntjes regelmatig te laten knippen. Doe dit maximaal om de 10 tot 12 weken. Zo voorkom je dat de gespleten punten niet verder naar boven zullen splijten, waardoor uiteindelijk al je lokken beschadigd zullen raken. Een regelmatige knipbeurt draagt bij aan een gezond kapsel. Bovendien groeien je lokken dan veel sneller.

3.    Was je haar minder vaak

De meeste mensen staan gemiddeld wel iedere dag onder de douche. Dat je onder de douche staat, betekent natuurlijk niet dat je ook je haar moet wassen. Toch wordt dit vaak uit gewoonte wel gedaan. Het is echter juist beter voor je haar om minder vaak te wassen. Doe dit maximaal twee keer per week om je haar in topconditie te houden.

Wist je dat het sowieso beter is om minder shampoo te gebruiken? Shampoo droogt het haar uit. Daarom is het beter om je haar enkel met conditioner te wassen. Wil je toch shampoo gebruiken? Smeer dit dan enkel in de haarwortels en laat de rest van je lokken vrij. Zo droogt je haar minder snel uit en kun je de rest behandelen met conditioner. Hoe minder vaak je je haar wast, hoe minder snel het uiteindelijk ook vet zal worden.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.