Voor elk type kapsel de juiste gel

Met de juiste gel creëer je het perfecte kapsel. Gel zorgt er bovendien voor dat je haar niet zo snel gaat pluizen.

Er zijn echter nogal wat verschillende soorten gel, elk met hun specifieke eigenschappen, die jouw kapsel steeds weer een andere uitstraling geven. Welke moet je kiezen?

Haargel is een product dat jou helpt om de gewenste look te bereiken door je natuurlijke haardracht te accentueren of juist een heel andere haardracht te bewerkstellingen. Naast haargel bestaan er nog diverse andere stylingproducten, zoals krulcrème, mousse en haarlak. Gel biedt echter voordelen die andere stylingproducten niet kunnen bieden en werkt doorgaans op alle typen krullend, golvend en kroeshaar. Een haargel breng je aan na het wassen en na het gebruiken van een conditioner of krulcrème.

De dikte van de gel

De dunste gelformules zijn het meest vloeibaar en glad. Ze zijn perfect voor mensen die vaak klitten in het haar hebben, maar zijn ook bij uitstek geschikt om toe te passen bij poreus of beschadigd haar. En wat dikkere substantie, doorgaans als medium aangeduid, is goed te gebruiken voor elk type haar en biedt je volop mogelijkheden om een zachte krullen in het haar hun vorm te laten behouden en het haar desondanks flexibel te laten zijn. Ga je voor een dikke gel, dan luidt het advies om de gel aan te brengen op zeer nat haar voor het beste effect. Deze gels maken fijn haar wat zwaarder en zijn bovendien goed bestand tegen vochtige omstandigheden, omdat ze oliën bevatten.

Spraygel

Een spraygel  is een variant op de dunste gelsoorten. Ze bevatten vaak nog iets meer water, zodat het sprayen moeiteloos kan verlopen. Je gebruikt dit type gel als je golvend of zeer fijn haar hebt en liever niet wilt dat je krullen door gel verzwaard worden.

Mousse

Er bestaat ook gel in de vorm van mousse, die luchtig en schuimend is. Soms is de verpakking voorzien van een pompje, maar ook een aerosolvorm is gangbaar. Mousse is geweldig voor degenen die gewichtloos volume willen. Je kunt er ook de krulclusters in je haar wat mee verdikken.

Gebruikstips

Over het algemeen geldt: hoe meer gel je gebruikt, hoe meer fixatie van het haar mogelijk is. Gaat je haar vrij snel na het aanbrengen van de gel pluizen, dan heb je vermoedelijk niet voldoende gel aangebracht. Te veel is echter ook niet goed, want dat kan tot schilfervorming leiden. Kies je ervoor om je haar doorweekt in model te brengen, knijp het haar dan eerst even in een microvezeldoek na het aanbrengen van de gel. Hiermee kun je eventueel overtollig aangebrachte gel op eenvoudige wijze verwijderen.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.