Wat vindt een vrouw nu echt aantrekkelijk aan een man?

Brede schouders, een gespierd lichaam en een weelderige haardos. Zijn dat de eigenschappen die een man moet hebben om bij een vrouw in de smaak te vallen?

Of toch juist wat meer vet op de botten en wellicht een kaal hoofd? Wie zich erin verdiept, merkt al snel dat het zo eenvoudig niet is. Mannen en vrouwen gaan op een heel andere manier om met het beoordelen van uiterlijke kenmerken. Over het algemeen kunnen we stellen dat voor een vrouw met name de uitstraling van de man belangrijk is. Hoewel natuurlijk bepaalde individuele kenmerken wel een rol kunnen spelen, kijkt een vrouw toch meer naar de mannelijkheid in de uitstraling. Anders gezegd: je kunt er nog zo mannelijk uitzien, als je onzeker overkomt, word je daar alsnog op afgerekend en zal een vrouw je sneller afwijzen.

Persoonlijkheid

Een man bepaalt vaak op specifieke uiterlijke kenmerken of hij zich wel of niet verder in een vrouw wil gaan verdiepen. Bij een vrouw gaat het al bij het eerste contact veel meer om de persoonlijkheid. De vrouw bekijkt hoe de man zich beweegt, welke houding hij aanneemt, welke gebaren hij maakt en hoe hij naar haar kijkt. Die observatie vertelt haar voldoende om te bepalen of de man in kwestie wel of niet interessant voor haar is. Ze lijken een soort superontwikkelde radar te hebben om al zonder een eerste gesprek te voeren heel veel van een man te kunnen achterhalen, simpelweg door hem te observeren. Je kunt als man nog zo goed je best doen om de vrouw in kwestie te behagen, haar te vertroetelen en te steunen, als de uitstraling daarbij niet klopt met haar gevoel, zal ze nooit voor je vallen.

Zelfacceptatie

Vrouwen vallen doorgaans niet op mannen die er moeite mee hebben zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Ook dit valt te herleiden naar onzekerheid. Als een man onzeker is over zichzelf – en dat ook uitstraalt – zal hij wellicht niet het leiderschap tonen dat een vrouw graag ziet. Let wel, we zeggen hier niet dat de man de baas over de vrouw zou moeten spelen. Ook in een gelijkwaardige verhouding tussen man en vrouw kan iemand leiderschap tonen door bijvoorbeeld regelmatig zelf initiatief te tonen. Dat hoeft immers niet op dwingende wijze te gebeuren. Mannen die hun gedrag voortdurend baseren op meningen van anderen, vallen doorgaans bij veel vrouwen niet zo in de smaak. Doe je daarentegen als man de dingen waarvan jij vindt dat ze gedaan moeten worden, dan leidt dat vanzelf tot een grotere interesse bij het andere geslacht. Een eigen standpunt hebben wordt gewaardeerd, mits je bereid bent om hier vanaf te stappen op basis van betere argumenten.

Ambitie

Lees de wensenlijstjes van de vrouwen op datingsites er maar eens op na: ambitie is een veel gebezigde kreet. Mannen moeten vooral ambitieus zijn, een duidelijk doel voor ogen hebben. Vrouwen willen graag weten hoe jij jezelf over pakweg vijf of tien jaar ziet. Niet omdat ze echt willen weten wat je dan doet, maar omdat ze helder willen krijgen of je erover nagedacht hebt. Vaar je een duidelijke koers, of laat je het allemaal maar een beetje op zijn beloop? Wederom: leiderschap tonen dus! Het heeft ook te maken met een vorm van geborgenheid. Een man die voortdurend in staat is om nieuwe wegen in te slaan, zijn eigen angsten weet te overwinnen en echt ergens voor gaat, zal vermoedelijk ook beter in staat zijn om zijn partner – en eventueel zijn kinderen – te beschermen tegen onheil dat op het pad komt. Dat biedt een gevoel van geborgenheid waaraan een vrouw van nature veel waarde hecht.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.