Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Van 15 tot en met 29 september 2018 zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Doe je ook mee?

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen. Let’s #BeActive! www.ec.europa.eu/sport/week.

15 dagen sportfeest!

In 2018 bestaat de Nationale Sportweek 15 jaar. Reden voor een groot sportfeest! Daarom is deze editie van de NSW langer, groter en leuker dan ooit! Van 15 tot en met 29 september zullen diverse sportclubs en bonden de sport in het zonnetje zetten en hun deuren openen voor iedereen. Daarnaast zijn er dit jaar vijf speciale hostcities (Deventer, Groningen, Helmond en twee nog aan te kondigen steden).

Met de extra lange Sportweek overlappen we de Europese Week van de Sport en eindigen met een nacht van de sport op 29 september: de #BeActiveNight.

Europese Week van de Sport

Wist je dat 59% van de Europeanen zelden of nooit sport of beweegt? De Europese Week van de Sport heeft, net als de Nationale Sportweek, als doel om meer mensen te laten sporten en bewegen in Europa. #BeActive is een oproep aan alle Europeanen, dus ook aan ons!

De Europese Week van de sport gaat van start op 23 september en eindigt op 30 september. Onderdeel hiervan is onze eigen Nationale Sportweek. Ook België, Denemarken, Duitsland en nog 29 andere landen nemen in deze periode initiatieven om de bevolking aan het sporten en bewegen te krijgen. Ongeacht leeftijd, achtergrond of conditie.

De Europese Week van de Sport is een initiatief van de Europese Commissie terwijl de Nationale Sportweek wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen! Let’s #BeActive!

Bron/meer info

Deel dit bericht op

Lees ook

» 6 tips voor ouderen die bijdragen aan de gezondheid
» Lijf en Gezondheid rent voor Kika
» Te dom om lui te zijn?
» Geitenwollen sok
» Rekken! Maakt je ontspannen, vitaal en blij
Redactie

20-09-2018 om 9:18

Tags: , ,


Reageren op dit artikel