Waarom BPA vrije bidons belangrijk zijn

Wat is BPA en wat zijn de maximaal toegestane hoeveelheden?

We willen allemaal gezond leven en dit ook uitstralen. Als persoon maar tegenwoordig ook als bedrijf. Zo zie je bijvoorbeeld steeds meer BPA vrije bidons op het sportveld en daar buiten. Dergelijke bidons met een logo of print zijn daardoor goed te gebruiken als een giveaway tijdens sportevenementen of op sportscholen. Met deze BPA vrije bidons ondersteun je een gezonde en sportieve levensstijl en draag je zorg voor een schoner milieu. Een BPA vrije bidon smaakt en ruikt niet naar plastic.

Wil je ook BPA vrije bidons bedrukken voor je bedrijf? We leggen je graag meer uit over dit duurzame relatiegeschenk. We vertellen je ook meer over het belang van het kiezen voor BPA vrije bidons.

Wat is BPA?

Bisfenol A (BPA) is een weekmaker en gebruikt om plastic en kunststoffen elastisch te maken. Deze chemische stof dat gebruikt wordt in plastic producten zoals elektronica, plastic flessen en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in het verpakkingsmateriaal van voedsel en drank zoals de plastic flessen en blikjes. De chemische stof kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen.
Als je te veel BPA binnenkrijgt, kan het schadelijk zijn voor lever en nieren en de vruchtbaarheid en kan het effect hebben op het hormoonsysteem. BPA is inmiddels verboden in babyflesjes en verpakkingen met voedsel bestemd voor kleine kinderen tot 3 jaar. BPA soms zelfs in verband gebracht met obesitas, ADHD en diabetis, al is dat niet helemaal bewezen.

Maximale hoeveelheden in wetgeving

Het gebruik van BPA in o.a. plastic flessen wordt door de Europese wetgeving gereguleerd. De EFSA heeft bepaald dat een mens per dag 0,004 milligram BPA per kilo lichaamsgewicht binnen mag krijgen. Voor een volwassene van ongeveer 70 kilo betekent dat 0,28 milligram per dag. Volwassenen die een normaal voedingspatroon hebben, komen niet zo snel aan deze grenswaarde. Maar kleine kinderen en ongeboren kinderen komen door hun lage lichaamsgewicht sneller aan deze grenswaarde.

BPA vrije bidons bedrukken als promotiemateriaal

Het uitdelen van relatiegeschenken is al vele jaren een groot succes. Het is positief voor het bedrijfsimago en zal in veel gevallen ook regelmatig gebruikt worden. Ook zal het je relatie een positieve ervaring geven. Mensen houden nu eenmaal van cadeautjes krijgen, waardoor ze na het ontvangst van een relatiegeschenk een goede associatie met het bedrijf krijgen. Vroeger waren geschenken zoals pennen erg populair maar vandaag de dag is er veel meer mogelijk. Kies slim en kies iets duurzaams zoals BPA vrije bidons bedrukken.

BPA vrije bidons bedrukken, een verantwoorde keuze

Als sinds 2011 zijn in Europa BPA in babyflesjes verboden. Maar mensen die vaak een waterflesje pakken, kunnen beter uit een bidon drinken. Vooral als een flesje warm wordt in de zon kan er meer BPA vrijkomen. Ook bij hergebruik komt er meer BPA vrij. Wanneer je bidons bedrukken wilt inzetten als marketingtool, is het verstandig om stil te staan bij het gebruikte materiaal en te kiezen voor deze gezonde optie. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om een BPA vrije fles aan te schaffen. Als bedrijf kun je hieraan bijdragen en kies voor BPA vrij bidons bedrukken en uit te delen als relatiegeschenk.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.