Somatic Movement Coaching

Lichaamsgerichte benadering die je ondersteunt in je zoektocht naar een betere grip op je eigen leven en welbevinden.

Somatic movement beweegt jou van binnenuit en brengt jou weer in beweging vanuit een holistische visie.

Deze benaderingswijze kent vijf aandachtsgebieden van waaruit gewerkt wordt aan lichaamsbewustwording, de lichaamsintelligentie en welbevinden. Deze aandachtsgebieden zijn: Externe balans, Interne balans, Ontwikkelingspatronen, Sturing en Organisatie. Dit zijn stuk voor stuk enorme aandachtsvelden.

Het lichaam weerspiegelt veel kwaliteiten en heeft daarnaast veel onontdekte kwaliteiten in zich. Dikwijls zijn we gewend geraakt aan wat we al kennen en dat kan ons  juist beperken in onze verdere ontwikkeling. Het kan zijn dat je op een goed moment ervaart dat je niet “verder” komt en geen idee meer hebt van je mogelijkheden. Je kunt weer in kontakt komen met jou kwaliteiten en mogelijkheden door ze te onderzoeken en te herontdekken met somatic movement. Op deze manier ontwikkel je een verbeterd kontakt met  lichaam en geest en zo vergroot dit het eigen welbevinden.

De werkwijze is breed en gevarieerd: Hands-on, oefeningen leren ervaren, educatieve kennis,  uitdaging aangaan, een creatieve opdracht en/of  huiswerk meekrijgen.  De keuze van de werkwijze hangt af van de vraag die leeft en het doel waarnaar gestreefd wordt. Dit gebeurd in overleg met de klant. Deze brede werkwijze zorgt ervoor dat iedereen gebruik kan maken van deze benadering. Of je nu danser bent of administratief medewerker, een muzikant of student, zodra je op onderzoek  wilt gaan naar je interne kracht en kwaliteiten omdat je voelt dat je huidige situatie beknellend is geworden, kun je somatic movement inzetten.

De ontwikkelingen in dit vakgebied zijn sterk in beweging. Wilt u  meer weten over somatic movement coaching neem dan contact met mij op. Ook op de site www.somaticmovementinstitute.com kunt u zich ook uitgebreid informeren.

Somatic movement  valt niet onder de verantwoordelijkheid van de V.I.S, de beroepsvereninging van Iokai shiatsutherapeuten.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.