Slank zijn, een kwestie van hormonale balans

Vraag je je wel eens af waarom het maar niet lukt om af te vallen en waarom de kilo’s er na een dieetpoging wel aan lijken te vliegen? ... Het zijn je hormonen.

Waarom lukt het maar niet om af te vallen? En hoe het komt dat de kilo’s er na een dieetpoging wel aan lijken te vliegen? Waarom is minder eten en/of meer bewegen niet altijd de oplossing? Het antwoord op deze vragen verrast je misschien. De oorzaak van overgewicht heeft in veel gevallen te maken met de werking van hormonen.

De hormonen

Hormonen bepalen je eetlust, de snelheid waarmee je vet verbrandt en je behoefte aan beweging. De oorzaak van een hormonale disbalans is vaak het gevolg van ongezonde voedingsgewoonten, stress, menopauze of bepaalde medicijnen. Er zijn veel hormonen die een rol spelen bij overgewicht, maar de belangrijkste zijn het groeihormoon, insuline en serotonine. Wanneer deze drie hormonen uit balans zijn, ontstaat er een stofwisselingsprobleem. Hierdoor wordt voedsel niet omgezet in energie, maar in lichaamsvet. Daarbij wordt het verlangen naar ongezond voedsel juist groter en kun je in een negatieve spiraal belanden.

Streef je naar een blijvend gezond gewicht? Dan zul je eerst je hormonen in balans moeten brengen om het lichaam de kans te geven om op een gezonde en natuurlijke manier af te vallen.

Medisch onderbouwd

Het Cure4life programma is gericht op herstel van de hormonale balans. Elke client krijgt een persoonlijke voedingsprogramma dat volledig is afgestemd op het individuele profiel. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties die worden voorgeschreven. Hierdoor kan het lichaam zich beter ontdoen van afvalstoffen, wordt een gezond gewicht bereikt en kunnen gezondheidsklachten aanzienlijk verminderen.

Gezonde leefstijl

Tijdens het programma eet je normale, gezonde voeding en maak je je een gezonde leefstijl eigen. Je krijg begeleiding door je persoonlijke coach, die je mentaal ondersteunt en leert hoe je daarna op gewicht kunt blijven met een voor jou haalbare leefstijl.

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.