Serotonine wat is het en wat doet het?

Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Als je serotonine gehalte laag is, kun je last krijgen van slapeloosheid, depressie en zelfs angstgevoelens.

Serotonine is een chemische stof dat in het lichaam de signaaloverdracht regelt

Het is vooral te vinden in de hersenen, darmen en bloedplaatjes en heeft invloed op elk deel van je lichaam: van je emoties tot je motorische systeem.

Serotonine is slechts in een relatief lage concentratie in de hersenen aanwezig als het vergeleken wordt met de rest van het lichaam maar het heeft een grote invloed op hoe je je voelt. Het is een neurotransmitter dat betrokken is bij een enorm aantal psychologische processen en wordt gezien als één van de belangrijkste neurotransmitters voor geluk en anti-depressie.

De stof wordt gezien als een natuurlijke regulator van je stemming

Als je je goed voelt, of slecht, dan is er rol weggelegd voor serotonine. Dankzij serotonine slaap je beter, wordt je volledig uitgerust wakker en het hormoon geeft je een goed gevoel.

Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Als je serotonine gehalte te laag is, kun je last krijgen van slapeloosheid, depressie en zelfs angstgevoelens. Het is dus belangrijk dat je lijf voldoende serotonine aanmaakt. Maar welke invloed heb je daar zelf op? Lees meer bij HOLISTIK!

Meer informatie over Serotonine stimulator op www.serotonine.shop

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.