Oxytocine: zo versterkt dit knuffelhormoon jouw geluksgevoel

Wist je dat aanraking zorgt voor verbinding en hiermee van essentieel belang is voor onze gezondheid?

Oxytocine

Het hormoon oxytocine werd al in 1909 ontdekt en stond toen tientallen jaren bekend als zwangerschapshormoon. Oxytocine speelt dan ook een belangrijke rol bij het op gang komen van de bevalling. Niet voor niets is de naam oxytocine afgeleid van het Griekse woord okytokos, wat snelle geboorte betekent. Daarnaast zorgt dit hormoon voor de toeschietreflex tijdens het geven van borstvoeding en bevordert het de band tussen moeder en kind.

And last but not least: in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd ontdekt dat oxytocine niet alleen een hormoon is, maar ook een belangrijke neurotransmitter. Oxytocine speelt in deze functie een grote rol bij het versterken van relaties, het geeft een gevoel van verbonden zijn, brengt je lichaam tot rust en zorgt ervoor dat je stressbestendiger bent. Oxytocine, oftewel het knuffelhormoon zorgt er dus voor dat we ons gelukkig voelen.

Zo kun je oxytocine aanmaken!

Spoiler alert! Want niet alleen door aanraking in de vorm van knuffelen, vrijen of een massage maakt je lichaam oxytocine aan. Je kunt dit hormoon namelijk ook een flinke boost geven door te knuffelen met je huisdier, samen te luisteren naar muziek of beter nog: samen (vals) meezingen. En wist je dat een complimentje geven of ontvangen en een potje flirten ook kan helpen?

Een andere optie is het slikken van een voedingssupplement. OxyTrust is een speciaal plantaardig supplement wat als doel heeft de aanmaak van oxytocine op een natuurlijke manier te stimuleren. Ben je zwanger of geef je borstvoeding dan worden deze supplementen overigens afgeraden.

Met code LIJFENGEZONDHEID kunt u hier met 10% korting OxyTrust bestellen!

Bron: Eat.Pure.Love | All about Health

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.