Zeven manieren om je oxytocinespiegel te doen stijgen

Oxytocine is veel meer dan het ‘knuffelhormoon’, zoals het gewoonlijk genoemd wordt.

Het bevordert niet alleen sociale interactie, maar het verlaagt ook de bloeddruk en het cortisolgehalte. Bovendien verhoogt het de pijngrens en helpt het om angst te verminderen. Dit hormoon stimuleert allerlei sociale interacties. Het werkt ook bevorderend op de groei en de genezing. Maar hoe kun je dan je oxytocinespiegel doen stijgen?

De effecten van oxytocine zijn, net als andere chemicaliën die de hersenen een seintje geven, meer afhankelijk van veranderingen dan van absolute niveaus. Oxytocine helpt ons om op een geschikte manier te reageren op vragen uit onze sociale omgeving en op kritische situaties. Dat doet dit hormoon door zich afwisselend in verschillende gebieden van de hersenen te concentreren.

In plaats van in het algemeen te focussen op de oxytocinespiegel, moeten we ons afvragen hoe we op bepaalde momenten deze veranderingen teweeg kunnen brengen. Zo kunnen we van de voordelen van deze effecten genieten. In sommige situaties, zoals in seksuele relaties of tijdens een bevalling, wordt oxytocine op een natuurlijke manier aangemaakt.

Maar er bestaan ook andere manieren om de oxytocinespiegel te doen stijgen, stress te verminderen en je beter te voelen. Onderzoeken hebben bovendien aangetoond dat hoe meer oxytocine er wordt aangemaakt, hoe gemakkelijker het is om nog meer aan te maken. Dat betekent dus dat als je de volgende acties uitvoert, het steeds gemakkelijker zal zijn om je goed te voelen. Je kan dit zelfs toepassen bij tegenslag, pijn en stress.

Bron en lees meer ......... https://verkenjegeest.com/manieren-oxytocinespiegel-doen-stijgen/

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.