Minder dementie met choline

Choline is een semi-essentieel voedingsmiddel, het is nodig voor de aanmaak van acetylcholine: een neurotransmitter die onder meer betrokken is bij...

Dementie is wereldwijd een groeiend probleem

Zelfstandig wonen en functioneren gaat niet meer als het ziekteproces is gevorderd. Dit brengt veel zorg(kosten) met zich mee. Een goede behandeling van de symptomen is er niet en gaat er voorlopig ook niet komen. Er is meer te verwachten van preventie. Daarbij lijkt het erop dat naast bewegen goede voeding een sleutel is. Het gaat dan vooral om voldoende choline*.

Choline is een semi-essentieel voedingsmiddel

Het is nodig voor de aanmaak van acetylcholine: een neurotransmitter die onder meer betrokken is bij de prikkeloverdracht in de hersenen. Op oudere leeftijd kan de opname van dit middel via het spijsverteringskanaal minder zijn en leiden tot een chronisch tekort. Daarom wordt een dagelijkse aanvulling met choline op de natuurlijke inname via voeding aanbevolen.

*Ylilauri, M., et al. Associations of dietary choline intake with risk of incident dementia and with cognitive performance: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study. The American journal of clinical nutrition

www.oxytrust.com

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.